Susţinut de Tăriceanu, Orban le promite bucureştenilor că va pune Bucureştiul "pe roate"

Liberalii l-au mai lansat, încă o dată, luni seară, într-un mega-spectacol de şase ore, pe Ludovic Orban drept candidat la Primăria Capitalei, prezentându-i sloganul "Orban pune Bucureştiul pe roate!".

14 afișări
Imaginea articolului Susţinut de Tăriceanu, Orban le promite bucureştenilor că va pune Bucureştiul "pe roate"

Susţinut de Tăriceanu, Orban le promite bucureştenilor că va pune Bucureştiul "pe roate" (Imagine: Mediafax Foto)

Deşi PNL Bucureşti l-a lansat oficial pe Orban, la 20 aprilie, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti şi în lipsa preşedintelui PNL, liberalii din Capitală au mai organizat un eveniment electoral consacrat prezentării candidaţilor la Bucureşti, dar şi sloganului general, cu care Orban speră să câştige fotoliul de primar.

De această dată, Ludovic Orban a beneficiat de sprijinul şi susţinerea preşedintelui PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a făcut apariţia la lansare în jurul orei 21.30 şi care a fost aşteptat de tinerii liberalii sub "un tunel de steaguri şi baloane liberale".

Înainte de prezentarea oficială a lui Orban, cei doi lideri liberali au avut scurte discuţii amicale despre ţinută, în special despre cravate. "Tu ai venit bine!", i-a spus Orban lui Tăriceanu, mărturisindu-i preşedintelui PNL că el nu găsea o cravată cu galben şi albastru. "Trebuia să-mi spui că aduceam de acasă. Chiar azi mi-a luat Ioana (soţia sa-n.r.) două cravate galbene”, i-a replicat Tăriceanu lui Orban, ţinându-l de umeri.

Tăriceanu a asistat apoi, timp de aproape o oră şi jumătate, la spectacolul organizat de liberali în Piaţa Revoluţiei, unde a fost lansat sloganul candidatului PNL la Primăria Generală a Capitalei - "Ludovic Orban pune Bucureştiul pe roate!" - şi la care au concertat formaţii româneşti.

Între concertele trupelor au fost prezentaţi candidaţii la primăriile de sector, iar Ludovic Orban a urcat pe scenă înainte de ultima trupă, Holograf. Premierul a sosit în timpul recitalului Loredanei Groza şi a asistat entuzismat la concertul Phoenix, pe care l-a urmărit, din faţa scenei, alături de Ludovic Orban şi candidaţii PNL la Primăriile din sector.

În timpul recitalului, Phoenix a ţinut să-i surprindă de liberali cântându-le "Ceata", imnul scris de Nicu Covaci, liderul trupei, în 1996 pentru campania electorală a CDR.

Orban a fost anunţat bucureştenilor, cu o oră înainte de miezul nopţii, de către vicepreşedintele liberal Norica Nicolai şi a urcat pe scenă alături de liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu, care l-a prezentat publicului ca pe un campion de box, ridicându-i mâna şi păşind spre public.

Cu acest prilej, premierul i-a îndemnat pe bucureşteni să-l voteze pe Orban, spunându-le că liberalul nu-i va dezamăgi. "Ludovic, succes!”, i-a urat Tăriceanu în finalul intervenţiei sale.

În faţa participanţilor la spectacol, Ludovic Orban şi-a prezentat planurile pentru Primăria Capitalei, a spus că este capabil să aducă Bucureştiul la stadiul de capitală europeană şi le-a spus bucureştenilor că are nevoie de ei penrtru a conduce oraşul.

"Bucureştiul nu poate fi condus de un singur om, are nevoie de echipa PNL şi are nevoie de fiecare cetăţean pentru a se putea ridica de la nivelul în care se află azi. Există oare un candidat mai bun decât mine şi echipa mea? Veţi vota Ludovic Orban?", i-a întrebat candidatul PNL pe bucureştenii prezenţi în Piaţa Revoluţiei, pe care i-a asigurat că de la 1 iunie va fi de muncit la Primărie.

"Voi da tot ce e mai bun pentru Bucureşti, voi pune Bucureştiul pe roate!”, le-a transmis Orban susţinătorilor săi, în finalul discursului său.

La rândul său, Norica Nicolai le-a spus bucureştenilor prezenţi că ea nu îi va vota, la 1 iunie, "pe cei care au pus Bucureştiul pe butuci", ci va vota "un om care va pune Bucureştiul pe roate", menţionând că Ludovic Orban "este un om cu experienţă, elan şi viziune".

Pe lângă Tăriceanu şi Noirca Nicolai, alături de Orban, la lansarea sloganului său şi al echipei de candidaţi ai PNL la primăriile Capitalei, au fost şi alţi lideri ai PNL precum şeful de campanie Dan Motreanu, preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, ministrul de Interne Cristian David, vicepreşedintele Teodor Atanasiu, şi o parte din deputaţii şi secretarii de stat ai PNL.

Spectacolul, moderat de realizatoarea Tv Geanina Corondan şi actorul Gabriel Coveseanu, cunoscut sub numele de "Cove", a debutat cu prezentarea candidatului PNL pentru Primăria sectorului 2, Dragoş Dincă, şi cu recitalul trupei Compact.

Lansarea a continuat cu recitalurile Iris, Voltaj, Direcţia 5, Loredana şi Taraful Agurida, Phoenix, şi a fost finalizat printr-un recital Holograf, al cărui solist, Dan Bitman, se declară prieten şi susţinător al lui Ludovic Orban.

Înainte de fiecare recital a fost prezentat câte un candidat la sector, iar candidatului PNL pentru Primăria Generală, potrivit programului, i-a fost rezervat finalul spectacolului, fiind prezentat la orele 23.00 de către vicepreşedintele PNL Norica Nicolai, în pauza care anunţa ultimul recital, susţinut de Holograf.

La evenimentul organizat de liberali, care a început în jurul orei 18.00 şi s-a prelungit până aproape de miezul nopţii, au asistat câteva mii de persoane. Show-ul electoral s-a încheiat în jurul orei 23.30, cu imnul PNL, "Un om real", iar în urma sa au rămas, în miez de noapte, gunoaiele bucureştenilor, scena goală şi Ludovic Orban, alături de echipa sa de campanie.

Tinerii liberali angrenaţi în campania electorală a lui Ludovic Orban au împărţit bucureştenilor prezenţi la lansare peste 10.000 de tricoruri electorale, inscripţionate cu mesaje de susţinere a lui Orban, ca primar general, zeci de mii de baloane, şepci, fulare galbene satinate şi chiar steaguri "pro-Orban".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici