Tabără: După alegeri nu poate fi exclusă varianta unui Guvern de uniune naţională

Deputatul PDL Valeriu Tabără susţine că după alegerile parlamentare din 9 decembrie nu poate fi exclusă niciun fel de colaborare, deci nici varianta unui Guvern de uniune naţională.

259 afișări
Imaginea articolului Tabără: După alegeri nu poate fi exclusă varianta unui Guvern de uniune naţională

Valeriu Tabără (Imagine: Cristina Nichitus / MediafaxFoto)

Guvernările alături de PSD şi PNL "nu au fost rele", dar "au nimerit în ani nepotriviţi", afirmă Tabără, potrivit RFI.

Întrebat dacă exclude un Guvern PDL-USL după alegeri, dacă nici una dintre aceste formaţiuni nu obţine 50% plus unu la urne, Valeriu Tabără a răspuns: "În politică nu se exclude nici un fel de soluţie care este benefică pentru România. Să nu uităm că o guvernare alături de USL şi PNL, 2004-2006 de pildă sau PSD 2009, ele n-au fost rele. Sigur că au nimerit în ani nepotriviţi, vorbesc în primul rând de guvernarea alături de PSD, un an electoral prezidenţial".

Tabără apreciază că "România a dus lipsă de un Guvern de uniune naţională, cu o majoritate parlamentară bine stabilită şi cu obiective foarte clare pe termen mediu şi lung. Acest lucru s-a simţit, pentru că iată, de la o lună la alta se schimbă obiectivele de abordare politică, ele nu au stabilitate, sunt extrem de mobile, ceea ce nu este bine".

Valeriu Tabără crede că "după alegerile din 9 decembrie nu poate fi exclusă nici un fel de colaborare, cu nici un fel de structură politică ce se încadrează într-un program care să determine progres în societatea românească şi mai ales să crească rolul de membru al Uniunii Europene al României".

"Eu am spus-o din 1990, inclusiv într-o discuţie la vremea aceea cu regretatul Coposu, dar nu numai, că în România s-ar fi impus un Guvern de uniune naţională, care să stabilească o strategie pe termen mediu şi lung, cu obiective clare, în care nu culoarea politică să conteze, ci căile de abordare a lor, în cazurile alternativelor politice. Or acest lucru nu s-a făcut, din păcate. Uitaţi şi acum se lucrează la strategii pe două-trei luni, pe şase luni, asta nu înseamnă stabilitate şi certitudine într-o guvernare responsabilă. Vorbesc aici de tot spectrul politic românesc", conchide parlamentarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici