Tandemurile pentru succesiunea în PNL: Atanasiu - Petrache şi Orban - Mănescu

Succesiunea la conducerea PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, se va stabili săptămâna viitoare într-o reuniune informală a vechiului PNL, conturându-se două tandemuri, Teodor Atanasiu – Marian Petrache şi Ludovic Orban – Rareş Mănescu, potrivit unor surse din PNL.

657 afișări
Imaginea articolului Tandemurile pentru succesiunea în PNL: Atanasiu - Petrache şi Orban - Mănescu

Tandemurile pentru succesiunea în PNL: Atanasiu - Petrache şi Orban - Mănescu (Imagine: Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, aspirant la şefia partidului în locul lui Iohannis a decis să facă un tandem cu actualul secretar general al PNL, Marian Petrache.

Surse din conducerea PNL au declarat, joi, pentru MEDIAFAX că Atanasiu intenţionează să-l menţină pe Marian Petrache în funcţia de secretar general în cazul în care va avea câştig de cauză. De altfel, Petrache a susţinut în cadrul partidului că va renunţa la această poziţie dacă Ludovic Orban va fi cel care câştigă cursa pentru şefia partidului. De asemenea, sursele citate au menţionat că Orban are discuţii cu Rareş Mănescu, pentru ca acesta să devină secretar general al vechiului PNL în situaţia în care va obţine poziţia de şef al partidului.

Alegerea succesorului lui Klaus Iohannis urmează să se facă la mijlocul săptămânii viitoare într-o reuniune a conducerii vechiului PNL în care se va putea ajunge la un vot al membrilor Biroului Politic Naţional.

Liderii PNL se aşteaptă ca Iohannis să-şi anunţe demisia din funcţie în debutul şedinţei de săptămâna viitoare.

Ulterior acestui moment, gruparea condusă de Teodor Atanasiu se aşteaptă ca Iohannis să facă o recomandare Biroului Politic în privinţa succesorului, în timp ce gruparea condusă de Ludovic Orban speră ca Iohannis să fie imparţial în această privinţă, au mai menţionat sursele citate.

În aceeaşi şedinţă a conducerii PNL urmează să se stabilească conducerea interimară pentru o serie de filiale rămase fără preşedinţi, între care cele din Prahova, Hunedoara, Braşov, Alba sau Sectorul 1.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici