Tăriceanu a câştigat un mandat de deputat, potrivit numărătorii paralele

PNL Ilfov precizează, marţi, că potrivit numărătorii paralele şi a simulării realizate de liberali, liderul Călin Popescu Tăriceanu a câştigat un mandat de deputat în colegiul nr. 4, acesta situându-se pe primul loc în acest colegiu, primind 10.121 de voturi.

13 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a câştigat un mandat de deputat, potrivit numărătorii paralele

Tăriceanu a câştigat un mandat de deputat, potrivit numărătorii paralele (Imagine: Mediafax Foto)

"Conform numărătorii paralele a voturilor şi simulării realizate de PNL, în circumscripţia Ilfov, mandatele de deputaţi se vor distribui astfel: PSD - Colegiul nr 1 - Gabriel Oprea ; PDL Colegiul nr 2 - Mircea Marin ; PDL - Colegiul nr 3 - Ioana Mihaela Şandru ; PNL - Colegiul nr 4 – Călin Popescu-Tăriceanu", informează PNL.

Liberalii menţionează că "toţi cei 4 candidaţi sunt clasaţi pe primul loc în colegiile în care au candidat".

Potrivit rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Central, niciun candidat din judeţul Ilfov nu a reuşit să obţină majoritatea de voturi, astfel încât să aibă asigurat în mod automat un loc în viitorul Parlament deşi aici au candidat nume sonore din partide, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu.

În ultimul colegiu pentru Camera Deputaţilor din Ilfov, premierul Călin Popescu Tăriceanu, candidat liberal a primit 10.121 de voturi în condiţiile în care erau necesare 12.542 de voturi pentru a obţine din prima mandatul. Pe locul doi s-a situat democrat-liberalul Sorin Minea cu 8.326 de voturi iar pe locul trei social-democrata Ioana Mateş cu 4.617 voturi.

Liderul PDL, Emil Boc, s-a întrebat, marţi, dacă liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu chiar va obţine mandatul de deputat.

"E sigur că au un candidat care a fost ales deputat? Sunt siguri că este ales deputat? Domnul Călin Popescu Tăriceanu este deputat?", a spus liderul PDL. Întrebat dacă membrii viitorului guvern trebuie să fie aleşi parlamentari, Boc a spus: "Eu am pus o întrebare, după aceea mai discutăm".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici