Tăriceanu: Alegerile în PNL ar trebui să se facă uninominal. Listele nu aduc voci cu rezonanţă

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că alegerile în congresul PNL ar trebui să se facă în mod uninominal pentru funcţiile de conducere, deoarece listele prevăzute în actualul Statut nu dau posibilitatea afirmării unor "voci cu rezonanţă".

369 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Alegerile în PNL ar trebui să se facă uninominal. Listele nu aduc voci cu rezonanţă

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Tăriceanu a fost întrebat dacă susţine ideea eliminării sistemului de alegere pe listă la Congresul PNL, în favoarea celui uninominal.

"Acest sistem de alegere pe liste este un sistem care din păcate nu dă posibilitatea multor lideri din PNL să se exprime, să ajungă să fie voci care să aibă rezonanţă şi în partid şi în public, şi dacă vrem să facem o modificare de statut, una democratică care să permită selectarea unor lideri noi, fără îndoială acest lucru trebuie să se facă pe baza unui statut unde alegerea structurilor de conducere se face prin vot uninominal", a susţinut Tăriceanu.

El a fost întrebat dacă intenţionează să-şi depună candidatura pentru şefia PNL sau altă funcţie de conducere, însă a evitat să răspundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici