Tăriceanu: Alegerile locale şi cele parlamentare ar putea fi organizate simultan

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că, deşi nu a fost luată o decizie, există posibilitatea organizării alegerilor parlamentare odată cu cele locale din iunie 2008 şi a sublinat că proiectul votului uninominal este "blocat" şi "sabotat" în Parlament.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Alegerile locale şi cele parlamentare ar putea fi organizate simultan

Tăriceanu: Alegerile locale şi cele parlamentare ar putea fi organizate simultan

"Votul uninominal este un subiect care a iscat multă vâlvă, s-a scris foarte mult, s-a vorbit la televiziuni enorm şi constatăm că, din nou, în Parlament proiectul este blocat şi sabotat, cum dezbaterile încep să se învârte în jurul chestiunilor de ordin administrativ, cum vor fi făcute decupajele pentru viitoarele circumscripţii de vot", a declarat Tăriceanu.

El a mai spus că, înainte de orice, ar trebui să fie aprobat proiectul politic şi, la final, să se convină asupra decupajelor din punct de vedere administrativ.

"De aceea fac din nou un apel către partidele politice reprezentate în Parlament să accepte să urgentăm dezbaterea şi aprobarea acestei legi", a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru votul uninomnal, Tăriceanu a spus că există şi această posibilitate.

"Există această posibilitate, dar ar fi normal ca această lege să se bucure de o dezbatere la care toate partidele să poată participa. Există şi posibilitatea care a fost evocată deja ca să organizăm alegerile locale cu cele parlamentare, la finele sesiunii de anul viitor, în iunie. E o decizie care nu a fost luată, dar ar trebui să se ţină cont de aceste constrângeri de timp", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici