Tăriceanu: Am fost părtaş la o piesă de teatru ieftină a lui Băsescu în cazul salariilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a fost părtaş la o piesă de teatru ieftină în cazul salariilor, în care preşedintele Traian Băsescu i-a cerut date suplimentare privind efectul economic al majorării pentru ca în final acesta să demonstreze că este mai interesat de alegeri decât de ţară

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am fost părtaş la o piesă de teatru ieftină a lui Băsescu în cazul salariilor

Tăriceanu: Am fost părtaş la o piesă de teatru ieftină a lui Băsescu în cazul salariilor (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu a spus, sâmbătă, într-o emisiune a postului Realitatea TV, că a pus angajaţii Ministerelor Finanţelor şi Muncii să lucreze şi în week-end pentru a-i furniza preşedintelui datele solicitate privind impactul economic al creşterilor salariale, din care rezulta că măsura nu este susţinută bugetar, şi că a crezut că şeful statului va ţine cont de aceste informaţii.

"Regret decizia preşedintelui de a promula legea majorării salariale şi am o singură concluzie, că pentru Traian Băsescu este mai important rezultatul alegerilor decât ce se întâmplă cu viitorul României", a spus Tăriceanu, precizând încă o dată că nu va ceda în privinţa salariilor chiar şi cu riscul unui cost politic.

Şeful Guvernului a arătat că relaţiile sale cu preşedintele sunt instituţionale şi că ultima discuţie cu acesta a avut loc săptămâna trecută, înaintea reuniunii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, discuţie în care au fost abordate problema salariilor, numirea preşedintelui Curţii de Conturi şi securizarea frontierelor cu EADS.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare cu datele suplimentare solicitate de şeful statului privind impactul economic al majorărilor salariale în educaţie, al creşterilor de pensii la grupele de muncă I şi II şi al ajutoarelor pentru mame.

El a arătat că preşedintele i-a solicitat date suplimentare privind impactul economic al majorărilor salariale în educaţie, al creşterilor de pensii la grupele de muncă I şi II şi al ajutoarelor pentru mame, "pentru a-şi fundamenta decizia" faţă de aceste măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici