Tăriceanu anunţă discuţii despre realizarea unei ALIANŢE cu Pro România: Vom fi a treia forţă politică, după PSD şi PNL/ SURSE Urmările deciziei: ALDE va intra în opoziţie, dacă PSD nu o acceptă

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE a discutat despre o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

4482 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu anunţă discuţii despre realizarea unei ALIANŢE cu Pro România: Vom fi a treia forţă politică, după PSD şi PNL/ SURSE Urmările deciziei: ALDE va intra în opoziţie, dacă PSD nu o acceptă

ALDE intră în opoziţie? Tăriceanu anunţă alianţa cu Pro România: Vom fi a treia forţă politică, după PSD şi PNL

UPDATE: Tăriceanu, faţă în faţă cu Dăncilă, după anunţul alianţei ALDE-Pro România

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat, miercuri, cu liderul PSD Viorica Dăncilă, după ce a anunţat discuţiile privind alianţa cu Pro România. Potrivit unor surse politice, ALDE condiţionează continuarea guvernării cu PSD, doar dacă intră în coaliţie şi partidul condus de Victor Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu a negociat cu Viorica Dăncilă continuarea guvernării. Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că ALDE rămâne la guvernare, doar dacă e inclus în coaliţie şi Pro România, partid condus de Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI: Prima reacţie din PSD după anunţul lui Tăriceanu: Nu este obligat să ne anunţe pe noi despre orice discuţii pe care le are cu alţii

UPDATE: Tăriceanu îşi nuanţează declaraţia legată de Pro România: "am hotârât" devine "am discutat"

Călin Popescu Tăriceanu şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la Alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul "am hotărât" a apărut "am discutat".


"Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare", este postarea din acest moment de pe contul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Anterior, liderul ALDE anunţase că a hotărât.

"Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.", a fost postarea iniţială.

Liderul ALDE a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

 

Urmările Alianţei ALDE- Pro Romania: Alianţa va fi acceptată de PSD sau ALDE intră în Opoziţie-surse

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că intrarea într-o alianţă a ALDE cu Pro Romania va duce la două variante: PSD să accepte şi Pro Romania la guvernarea sau, în caz contrar, nu este exclus ca ALDE să intre în Opoziţie.

Potrivit surselor politice citate, construcţia are două variante, prima fiind aceea ca PSD să accepte noua alianţă şi să guverneze alături de ALDE şi partidul lui Victor Ponta.

Este nevoie de o restartare a guvernării şi un nou program de asumare a responsabilităţii, au spus sursele politice citate, menţionând că acum mingea este terenul PSD.

În cazul în care social democraţii vor respinge varianta, atunci ALDE nu exclude ieşirea de la guvernare şi intrarea în Opoziţie.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

Ulterior, Victor Ponta a scris pe Facebook: "Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” ! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune - sunt sanse mai mari de succes! Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici