Tăriceanu ar putea candida la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că PNL îşi poate permite să aibă un candidat propriu şi că are în vedere şi o astfel de candidatură.

12 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu ar putea candida la prezidenţiale

Tăriceanu ar putea candida la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă este interesat de o candidatură la prezidenţiale, liderul PNL a menţionat că este un pic cam devreme pentru acest lucru, dar că are în vedere o posibilă candidatură, având în vedere calitatea sa de preşedinte al PNL.

"Acest lucru încă nu s-a discutat în cadrul PNL, cred că este un pic prea devreme, dar sigur că în calitate de preşedinte al partidului trebuie să am în vedere inclusiv această opţiune", a conchis Tăriceanu.

Tăriceanu a mai precizat că propunerea Institutului Şincai, privind candidatul unic împotriva lui Traian Băsescu, trebuie evaluată cu atenţie, menţionând însă că PNL îşi poate permite să aibă un candidat propriu şi că are în vedere şi o astfel de candidatură.

"Cred că propunerea (Institutului Şincai -nr) trebuie supusă unei atente evaluări. Azi am făcut o scurtă discuţie cu colegii, dar la prima abordare şi punctul meu de vedere am să vi-l spun, este următorul: interesul PNL este să-şi prezinte un candidat propriu, care să poată să susţină valorile, ideile şi principiile liberale, pe baza căreia România să-şi prezinte o altă faţă, un regim care să fie cu adevărat democratic", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că alegerile prezidenţiale sunt "un proiect politic prea important referitor la modul în care va trebui să evolueze România de mâine".

Institutul „Ovidiu Şincai” a făcut public un raport, potrivit căruia partidele politice ar trebui să se gândească la susţinerea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale împotriva lui Traian Băsescu, care ar reprezenta "inamicul numărul unu al naţiunii".

Citeşte şi:

Iliescu crede că şi România ar putea avea un Obama

Partidele ar trebui să susţină un candidat unic

Nicolăescu: Orice construcţie politică care să-l debarce pe Băsescu trebuie luată în consideraţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici