Tăriceanu: Băsescu are o putere de seducţie care funcţionează, dar nu va fi o fază eternă

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu are o seducţie care funcţionează şi în rândul intelectualilor, dar a menţiont că şeful statului nu îi mai poate "seduce" pe liberali, după experienţele din 2005-2006.

10 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu are o putere de seducţie care funcţionează, dar nu va fi o fază eternă

Tăriceanu: Băsescu are o putere de seducţie care funcţionează, dar nu va fi o fază eternă (Imagine: Mediafax Foto)

În contextul discuţiei privind admiraţia pe care unii intelectuali i-o poartă preşedintelui Traian Băsescu, despre care moderatorul a spus că ar putea fi suspectat de anumite tendinţe toalitariste, Tăriceanu a spus că şeful statului are o putere de seducţie care funcţionează.

"Şi eu l-am cunoscut şi îl cunosc, zic eu, nu ştiu dacă în totalitate, destul de bine. Are o putere de seducţie care a funcţionat şi probabil pănă i se va ridica valul pe care ni l-a pus în faţa ochilor va mai dura, dar sunt convins că această fază nu este eternă, faza de admiraţie şi la un moment dat îşi vor da seama (n.r. -intelectualii) de adevărata natură a personalităţii preşedintelui. Are o capacitate de seducţie care funcţionează", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte încercarea şefului statului de a "seduce", la consultări, mai mult PSD şi PC şi nu pe liberali, liderul PNL a menţionat că preşedintele nu mai poate seduce PNL, având în vedere că a încercat să rupă formaţiunea liberală.

"Pe noi nu mai poate să ne mai seducă, pentru că în legătură cu PNL s-au petrecut câteva lucruri care au stabilit clar intenţiile. Preşedintele a făcut tot ce a putut începând din 2005, după ce s-a văzut ales preşedinte cu sprijinul majoritar al electoratului PNL, s-a îndreptat către o acţiune consistentă de atac la adresa PNL, la adresa Guvernului, a mea pesonal, cu intenţia vădită de a duce la ruperea PNL şi crearea unui partid mare prin migraţia celor de la PNL către PD", a spus preşedintele PNL.

El a reamintit că intenţia şefului statului s-a relizat "parţial" prin plecarea grupului condus de Theodor Stolojan, dar a subliniat că "mişcarea în final a eşuat", reacţia fiind mai puternică în interiorul PNL, ducând la o coeziune de care PNL a beneficiat. "S-a fortificat, a devenit un partid mai vizibil, un partid cu personalitate, care a trecut peste momentul 2005-2006", a susţinut Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici