Tăriceanu: Bugetul va fi votat de Parlament

Premierul Călin Popescu Tăriceanu apreciază, într-un interviu difuzat, luni, de RFI România, că bugetul de stat pe 2008 va fi votat de Parlament şi a precizat că doreşte ca această lege să devină "un subiect de dezbatere serioasă", pentru că va afecta viaţa românilor în anul care urmează.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Bugetul va fi votat de Parlament

Tăriceanu: Bugetul va fi votat de Parlament

"România are nevoie de un buget. Acest buget nu este bugetul unui partid sau bugetul Guvernului, este bugetul unei ţări. Iar o ţară nu poate să funcţioneze fără ca bugetul să fie votat, pentru că toate cheltuielile, indiferent că sunt cele administrative, cele sociale, legate de învăţământ, de sănătate, trebuie să fie făcute. Deci, prin urmare, eu cred că plecând de la această realitate pot să spun că bugetul va fi votat", a spus premierul.

El a precizat că nu trebuie "scăpat din vedere" rolul Parlamentului, care este acela de dezbatere a proiectelor legislative ale Guvernului.

"Parlamentul este locul în care trebuie să se facă o dezbatere profundă, serioasă asupra bugetului, aşa cum se întâmplă peste tot în ţările din Europa, unde bugetul este principala lege în jurul căreia se fac dezbaterile de natură politică, fiecare formaţiune venind cu argumente, cu contraargumente, plecând de la baza doctrinară, ideologică pe care o are, aşa încât mă aştept ca acelaşi lucru să se întâmple şi în Parlament. Îmi doresc ca bugetul să devină într-adevăr un subiect de dezbatere serioasă, pentru că el va afecta viaţa românilor pe un întreg an şi, sigur, cu consecinţe pentru anii care urmează", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici