Tăriceanu către ALDE: Nu intraţi în concurenţă cu PSD

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut luni membrilor formaţiunii să se abţină de la a promova mesaje sociale în perioada următoare, arătând că aceştia nu trebuie să intre în concurenţă cu PSD la viitoarele alegeri, ci cu PNL.

738 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu către ALDE: Nu intraţi în concurenţă cu PSD

Tăriceanu către ALDE: Nu intraţi în concurenţă cu PSD (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Nu avem o problemă principală de raportare cu PSD, e un partid de stânga. Avem o problemă de delimitare pe zona de dreapta. Trebuie să venim cu un mesaj autentic, de factură liberală. Soluţiile pe care le propunem să se vadă că pornesc dintr-o gândire liberală", a declarat Tăriceanu, la începutul primei şedinţe a Biroului Politic a partidului din 2016.

Copreşedintele partidului le-a cerut membrilor ALDE să se abţină în a promova mesaje de factură socială şi de a intra în competiţie cu PSD.

"Nu vreau să cădem în următoarea greşeală, am văzut tentaţia în ultima perioadă a unor mesaje şi a unor idei şi unor proiecte de factură socială. Nu intraţi în concurenţă cu PSD. Nu înseamnă că PSD are monopolul politicilor sociale, un partid politic modern trebuie să se adreseze şi acestor probleme, dar (...) supralicitarea unor promisiuni sociale nu trebuie să fie marca caracteristică a ALDE în viitoarele alegeri", a mai spus Tăriceanu.

El a susţinut din nou că a discutat cu foşti colegi din PNL, care sunt nemulţumiţi de direcţia actuală a partidului.

"La nivelul PNL de azi există trei grupuri cu obiective total distincte: grupul celor proveniţi din PDL care sunt compromişti; grupul care aşteaptă comanda de la preşedintele Iohannis pentru a-l transforma într-un obedient partid prezidenţial sub comanda lui Cioloş; grupul format din adevăraţii liberali care şi-ar dori, probabil, altceva, dar care au ajuns fără voia lor sub această firmă care azi s-ar potrivi mai degrabă cu sigla PDL. (...) Îmi doresc să revăd PNL aşa cum a fost el, cum l-a consacrat istoria după anii ’90, dar fără oamenii lui Băsescu şi mi-aş dori revenirea lor în familia liberalilor europeni. Este, de altfel, o dorinţă mi-au spus-o şi mulţi dintre foştii noştri colegi care sunt nemulţumiţi de ceea ce este azi PNL", a spus copreşedintele ALDE.

Referitor la poziţionarea ALDE în sondaje, Tăriceanu a susţinut că partidul are o tendinţă crescătoare şi este a treia opţiune în preferinţele electoratului.

"Suntem în momentul de faţă practic în toate sondajele într-o poziţie care implică şi o tendinţă crescătoare şi ne plasează şi ca a treia formaţiune în preferinţele electoratului. (...) Scorurile din sondaje în general la alegeri se testează, adică se micşorează. Suntem daţi cu 9% sau cu 10%. La alegeri, dacă nu faci mobilizarea electoratului propriu, prin aducerea lui la vot, atunci degeaba în sondaje am luat 10%, că te poţi trezi 6% sau cu 7%", a spus copreşedintele ALDE.

Mesajul lui Tăriceanu vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit public despre posibilitatea debarcării acestuia din funcţia de preşedinte a Senatului pe motiv că social-democraţii ar fi nemulţumiţi de faptul că negociază o apropiere de PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici