Tăriceanu crede că, în momentul de faţă, el şi cei din familia lui au telefoanele ascultate

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că există posibilitatea ca în momentul de faţă să aibă telefonul interceptat, inclusiv familia acestuia şi persoanele cu care lucrează.

475 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu crede că, în momentul de faţă, el şi cei din familia lui au telefoanele ascultate

Tăriceanu: Bănuiesc că în momentul de faţă suntem cu telefoanele ascultate şi eu şi familia

„Asta nu am cum să ştiu (dacă o să apară şi alte dosare), dar bănuiesc că în momentul de faţă iarăşi suntem cu telefoanele şi eu şi familia şi cei cu care lucrez, suntem ascultaţi cu asiduitate, că asta e practica în România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Biroul permanent al Senatului a înaintat, luni, solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul preşedintelui forului superior, Călin Popescu Tăriceanu, Comisiei juridice, a anunţat senatorul PSD Claudiu Manda.

„A fost pusă în prima şedinţă a Biroului permanent această solicitare, azi (n.r. luni). Adresa de înaintare, referatul şi documentele se află la Comisia juridică. Am repartizat-o către Comisia juridică. În conformitate cu prevederile Regulamentului, cei de la Comisia juridică au timp maxim cinci zile să prezinte un calendar şi un raport preliminar în aşa fel încât să înţelegem şi noi când va fi audierea domnului senator şi când va întocmi un raport”, a declarat Claudiu Manda, la finalul şedinţei Biroului permanent.

DNA a anunţat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Tăriceanu afirma că este unul dintre cei mai interceptaţi politicieni.

”Da. Dar nu numai interceptat cu telefonul, am fost anunţat oficial că am fost urmărit audio, video, în baie, pe stradă, la restaurant, unde vreţi şi unde nu vreţi peste tot. Partea interesantă a lucrurilor este că acel dosar în care am fost ascultat era dosarul Microsoft, disjuns dintr-un alt dosar şi în momentul în care am cerut să mi se pună la dispoziţie înregistrările mi s-a comunicat că aceste înregistrări nu mai există pentru că nu aveam nicio calitate în dosar, ca urmare înregistrările s-au distrus”, a declarat pentru MEDIAFAX Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici