Tăriceanu, după şedinţa partidului său: Îl susţin pe Ponta necondiţionat. Am vorbit şi despre refacerea USL după 16 noiembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după o şedinţă a partidului său, că s-a dat mandat pentru mobilizare, să se dea posibilitatea "celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu" să învingă în turul II, discutându-se şi despre refacerea USL ca proiect urmând a fi materializat după alegeri.

416 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, după şedinţa partidului său: Îl susţin pe Ponta necondiţionat. Am vorbit şi despre refacerea USL după 16 noiembrie.

Calin Popescu Tăriceanu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

El a afirmat că a prezentat colegilor săi de partid punctul de vedere pe care vrea să îl susţină la întâlnirea de după-amiază cu liderii PSD, PC, UNPR şi UDMR, iar acest lucru este axat pe obiectivul principal pe care trebuie să îl atingă, în momentul de faţă, şi anume câştigarea alegerilor, ”prin eliminarea oricărei posibilităţi ca regimul Băsescu să se reproducă, sub o formă sau alta”.

”Mă refer, aici, la domnul Iohannis”, a adăugat Tăriceanu, precizând că a cerut colegilor săi să îi dea un mandat în acest sens.

”Le-am cerut să se mobilizeze, cu toate forţele, în cele două săptămâni de campanie, pentru că bătălia continuă, nu este câştigată dinainte, chiar dacă Ponta are un avans aş spune important, aproape un milion de voturi diferenţă între el şi Iohannis, care este pe locul doi. Aşa cum apreciez, trebuie întotdeauna să nu îţi subapreciezi adversarul şi trebuie să te mobilizezi cât mai bine, pentru a obţine victoria”, a mai arătat Tăriceanu.

El a menţionat că acest mandat este pentru mobilizare şi pentru ”a da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă”.

Tăriceanu a mai anunţat că în cadrul şedinţei s-a discutat şi despre refacerea USL, ”proiect care urmează să fie materializat după alegerile din 16 noiembrie”.

El a menţionat că PLR este actorul principal în această refacere a USL.

”Dacă sunt colegi din PNL care or să înceapă să conştientizeze într-un număr şi mai mare şi mai profund situaţia complet anormală în care se găsesc, adică într-un partid cu denumirea de PNL, dar care este, de fapt, gazda pentru PDL şi modalitatea prin care PDL îşi spală imaginea şi marginalizează liberalii, sigur că ei pot să ni se alăture”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu nu a dorit să precizeze dacă s-a discutat despre o posibilă nominalizare a sa ca viitor premier.

”Mi se pare impropriu ca aceste subiecte, care vă preocupă, să le discutăm, din moment ce noi avem alegeri pentru preşedintele României, pe 16 noiembrie. Ce să discutăm acum despre premier? Nu mi se pare normal să discutăm acum acest subiect, în acest moment, în cadrul PLR”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Îl susţin pe Ponta necondiţionat, preocuparea mea nu e cine va fi premier

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că îi va acorda sprijin necondiţionat lui Victor Ponta în turul 2 al prezidenţialelor, arătând că preocuparea sa în perioada următoare nu este cine va fi premier, ci "încheierea unei pagini triste din istoria noastră - regimul Băsescu".

"Preocuparea mea, spre deosebire de alţii, nu este cine va fi premier în perioada următoare, v-am declarat şi mai declar în continuare sprijinul necondiţionat pentru Victor Ponta, pentru că ceea ce cred că este important este proiectul politic USL şi încheierea unei pagini triste în istoria noastră - regimul Băsescu", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că "obiectivul principal este câştigarea alegerilor din 16 noiembrie şi nu formula de prim-ministru", cel puţin în ceea ce-l priveşte.

"Obiectivul principal pe care-l am este acela de a nu duce niciun risc şi a vedea că regimul Băsescu se perpetuează printr-unul din urmaşii lui, în speţă mă refer la domnul Iohannis. Aşadar ţin să subliniez că-i voi acorda sprijinul meu necondiţionat domnului Ponta în al doilea tur de scrutin, pentru ca România să păşească spre normalitate, spre stabilitate politică şi către prosperitate şi în acelaşi timp să evităm ca România să fie, printr-unul din urmaşii lui Băsescu, o ţară sfâşiată de conflicte, de tensiuni de factură socială, aşa cum s-a întâmplat din păcate în ultimii ani. Subliniez că obiectivul principal este câştigarea alegerilor din 16 noiembrie şi nu formula de prim-ministru, cel puţin în ceea ce mă priveşte, şi acelaşi lucru vă pot spune şi de domnul Ponta, nu componenţa Guvernului, nu structura Guvernului, nu posturi, vreau să discutăm, nu despre persoane, ci despre teme care sunt de interes politic pentru toţi cetăţenii României. Acesta este mesajul central pentru cetăţeni", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

El a fost întrebat dacă se aştepta ca premierul să-l nominalizeze pentru funcţia de prim-ministru.

"În primul rând nu putem vorbi despre o nominalizare, eu am reţinut că premierul a evocat, în ipoteza în care va câştiga alegerile, trei nume de posibili prim-miniştri. Da, e adevărat, dar vă repet, acest lucru mi se pare cel puţin mie, în acest moment, de importanţă secundară. În raport cu ceea ce trebuie să facem, avem o campanie care continuă două săptămâni, nu trebuie subestimat advesarul, şi adversarul nu este numai domnul Iohannis, adversarul este în continuare, aşa cum am văzut şi în campania electorală, preşedintele în funcţie, care este actor, cu normă întreagă, în campania electorală, actualul preşedinte în funcţie domnul Băsescu", a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici