Tăriceanu explică interzicerea telefoanelor mobile în sala Guvernului

Decizia ca în sala şedinţelor de Guvern să nu mai fie acceptate telefoane mobile are ca scop asigurarea unor bune condiţii pentru desfăşurarea reuniunilor Executivului, deoarece membrii Cabinetului nu pot fi atenţi la discuţii dacă vorbesc şi la telefon, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu explică interzicerea telefoanelor mobile în sala Guvernului

Tăriceanu explică interzicerea telefoanelor mobile în sala Guvernului

"Dacă vă închipuiţi că un ministru poate fi atent la şedinţă şi să vorbească şi la telefon, vă înşelaţi", a spus Tăriceanu, solicitat de presă să explice motivul interdicţiei.

El a precizat că acesta este motivul pentru care s-a decis ca accesul în sala şedinţelor de Guvern să fie permis fără telefoane mobile, şi nu eventuale indicii că telefoanele miniştrilor ar fi ascultate.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat recent o decizie prin care s-a stabilit că angajaţii Secretariatului General al Guvernului care participă la şedinţele Executivului trebuie să aibă certificat de acces la informaţii clasificate, iar în sală nu vor fi acceptate telefoane mobile, pe timpul reuniunii fiind folosite echipamente speciale de protecţie împotriva "ascultării active"

Dezbaterile din şedinţele Guvernului sunt înregistrate pe bandă magnetică şi consemnate în stenograma a cărei transcriere este certificată de secretarul general al Guvernului, iar la şedinţe participă membrii Cabinetului şi persoane din direcţii specializate ale SGG deţinătoare de certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate.

"Este interzis accesul în sala de şedinţe a Guvernului cu telefoane mobile, precum şi cu aparatură de înregistrare audio şi/sau video, alta decât cea care asigură înregistrarea oficială sau care aparţine reprezentanţilor mass-media prezenţi la începutul lucrărilor. Pe timpul şedinţei Guvernului, personalul din Compartimentul documente clasificate al SGG asigură instalarea şi punerea în funcţiune a aparaturii speciale pentru protecţia împotriva ascultării active", se arată în decizia premierului.

Transcrierea stenogramelor şedinţelor de Guvern poate fi consultată numai la Secretariatul General al Guvernului, cu aprobarea şefului SGG, de către membrii Cabinetului, la solicitarea scrisă a acestora, şi alte persoane implicate, cu autorizaţie de acces la documente clasificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici