Tăriceanu face un apel către români să iasă la vot

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel către români pentru a ieşi la vot, arătând că exercitarea acestui drept reprezintă şi o obligaţie civică şi că nivelul de prezenţă al alegătorilor la ora 14.00 a fost unul foarte coborât comparativ cu cel din 2004.

9 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu face un apel către români să iasă la vot

Tăriceanu face un apel către români să iasă la vot (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un nivel de prezenţă foarte, foarte coborât. Fac un apel către toţi cetăţenii să înţeleagă că, în acest moment în care pentru România a intervenit o schimbare importantă în ceea ce priveşte sistemul electoral, trecând de la votul pe liste la cel uninominal, Parlamentul capătă statutul de instituţie cu cea mai largă reprezentitivitate pentru toţi românii. Fac un apel extrem de călduros şi de respectuos către toţi românii să înţeleagă că, pentru viitorul lor, este absolut necesar să exercite dreptul de vot şi să voteze candidaţii care cred că exprimă cel mai bine partidele, respectiv care exprimă cel mai bine opţiunile lor politice", a spus Tăriceanu.

El a arătat că în Parlament se vor regăsi doar opţiunile românilor care au votat şi că absentesimul care "pare să caracterizeze această zi de vot" îi va face pe foarte mulţi români, probabil în perioada următoare, să fie nemulţumiţi de rezultat, pentru simplul fapt că nu s-au decis să îşi exercite dreptul fundamental care este Constituţie, dar care reprezintă şi o obligaţie civică importantă.

Premierul şi-a argumentat apelul prin faptul că doreşte un viitor cât mai bun pentru cetăţenii României şi generaţiile viitoare.

"Rog încă o dată cu tot respectul pe români să înţeleagă că este capital să facă acest gest, să meargă la vot. Mai sunt din acest moment trei ore până la închiderea urnelor de vot şi cred că ar fi benefic, în favoarea României şi a cetăţenilor ei, ca în această seară cât mai mulţi români să meargă la vot până la închiderea urnelor", a mai afirmat Tăriceanu.

Prezenţa la vot, la nivel naţional, până la ora 14.00 a fost de 19,84%, din care 18,02% în mediul urban şi 22,34% în mediul rural.

La alegerile parlamentare din 2004, prezenţa la vot, până la ora 14.00, a fost de 27,18%, iar la alegerile parlamentare din 2000 era de 27,25%.

Liderul PNL, premierul Tăriceanu candidează pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu electoral din judeţul Ilfov.

Citeşte şi:

Băsescu a votat la Colegiul "A.D.Xenopol" (Video)

Mircea Geoană a votat "pentru schimbarea din temelii în România"

Boc: Am votat cu cei care cred că cea mai bună politică este rezolvarea problemelor oamenilor

Vadim Tudor îşi va radicaliza discursul, indiferent dacă va fi sau nu parlamentar

Marko Bela a votat "pentru o înţelegere cât mai bună între români şi maghiari”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici