Tăriceanu: Guvernul şi parlamentarii PNL vor asigura tot suportul pentru adoptarea uninominalului

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că Executivul şi parlamentarii liberali vor asigura tot suportul pentru ca legea privind votul uninominal să devină o realitate şi a făcut apel la partidele politice parlamentare să-şi dea sprijinul pentru acest proiect.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Guvernul şi parlamentarii PNL vor asigura tot suportul pentru adoptarea uninominalului

Tăriceanu: Guvernul şi parlamentarii PNL vor asigura tot suportul pentru adoptarea uninominalului

"Doresc să subliniez că împreună cu colegii parlamentari vom asigura tot suportul pentru ca legea privind votul uninominal să fie adoptată cât mai curând, astfel încât votul uninominal să devină o realitate. Avem convigerea că este un proiect necesar pentru recredibilizarea Parlamentului", a declarat Tăriceanu, exprimându-şi speranţa că următoarele alegeri generale se vor desfăşura pe acest sistem de vot.

În acelaşi timp, liderul PNL a făcut apel la patidele politice reprezentate în Parlament să-şi dea suportul pentru ca legea să devină realitate.

Comisiile juridice ale Parlamentului au finalizat, miercuri, discuţiile pe fond asupra modificării legii privind alegerea senatorilor şi deputaţilor, şedinţa fiind însă suspendată din lipsă de cvorum până săptămâna viitoare, când va fi elaborat raportul asupra acestui act normativ, deşi termenul de adoptare a raportului era 31 ianuarie.

Curtea Constituţională a acceptat, în decembrie 2007, contestaţia preşedintelui Traian Băsescu, declarând neconstituţionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Decizia Curţii se referă la articolele privind listele suplimentare şi la cel conform căruia alegerile anticipate pot fi convocate şi în caz de reorganizare administrativ-teritorială.

Astfel, Parlamentul are obligaţia ca, în termen de 45 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii.

Preşedintele Băsescu le-a trimis, marţi, scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere să susţină adoptarea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici