Tăriceanu îi impută lui Deaconescu activitatea Prefecturii la alegerile locale

Cătălin Deaconescu a fost schimbat din funcţia de prefect al Capitalei pentru problemele legate strict de activitatea instituţiei în ceea ce priveşte alegerile locale şi nu pe criterii politice, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi impută lui Deaconescu activitatea Prefecturii la alegerile locale

Tăriceanu îi impută lui Deaconescu activitatea Prefecturii la alegerile locale (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitat de presă să comenteze declaraţiile lui Deaconescu, conform căruia înlocuirea sa a fost determinată de considerente politice, premierul a arătat că acesta ar trebui să fie mai reţinut în astfel de afirmaţii.

"Nu ştiu la ce criterii politice se referă, toţi prefecţii ştiu, la momentul numirii, că există principiul mobilităţii prefecţilor. Îl îndemn pe prefect să se gândească la ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, la alegeri. Motivele schimbării sunt legate de activitatea instituţiei", a spus Tăriceanu.

El a arătat că s-a întâlnit cu Ludovic Orban la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, precizând însă că nu a discutat despre schimbarea prefectului deoarece decizia nu a avut la bază criterii politice.

Cătălin Deaconescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu şi să ceară daune morale de un leu după ce va citi motivarea hotărârii de demitere a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici