Tăriceanu îl acuză pe Onţanu că îi foloseşte numele în campanie şi îl reclamă la Biroul Electoral

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat, duminică, pe candidatul UNPR la Primăria Sectorului 2, Neculai Onţanu, că se foloseşte de numele său în afişele electorale şi a anunţat că va sesiza Biroul Electoral de Circumscripţie.

1025 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îl acuză pe Onţanu că îi foloseşte numele în campanie şi îl reclamă la Biroul Electoral

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Într-o postare de pe blogul personal, Călin Popescu Tăriceanu arată că unul dintre candidaţii la Primăria Sectorului 2, Neculai Onţanu, se foloseşte de numele său în campania electorală aflată în desfăşurare şi fără niciun fel de acord din partea sa pentru acest lucru.

"Dezaprob cu tărie crearea UNPR şi consider că acest partid este rezultatul corupţiei politice practicate de regimul Băsescu. Am protestat întotdeauna împotriva practicilor regimului Băsescu de a cumpăra o majoritate parlamentară folosind resursele financiare ale bugetului de stat sau funcţii de răspundere în stat, precum cea de ministru al Apărării Naţionale", scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier menţionează că "niciodată nu va sprijini alţi candidaţi decât cei ai USL", iar referitor la competiţia electorală pentru Primăria Sectorului 2, apreciază că este nevoie de "o schimbare radicală pentru că deja s-au acumulat multe semne de întrebare legate de activitatea lui Neculai Onţanu".

"Îl îndemn pe actualul primar al Sectorului 2 să facă o campanie onestă şi să arate cetăţenilor realizările sale şi proiectele de viitor. Astfel de trucuri ieftine nu sunt permise într-o campanie electorală civilizată, care respectă regulile dezbaterilor publice", mai spune Tăriceanu.

Reprezentantul PNL anunţă că va sesiza Biroul Electoral de Circumscripţie nr 2 - Sectorul 2 şi îl somează public pe Neculai Onţanu să demonteze imediat afişele electorale menţionate.

În cazul în care aceste afişe nu vor fi retrase, Călin Popescu-Tăriceanu mai spune că este gata să întreprindă demersuri legale pentru a face astfel încât astfel de comportamente imorale să dispară din campania electorală.

Tăriceanu face referire la afişe electorale ale lui Onţanu în care ar apărea citat fostul premier cu următoarea declaraţie: "Ar fi bine să exite mulţi primari ca dumneavoastră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici