Tăriceanu: În ultimele zile constat o anumită vânătoare asupra liderilor PNL

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a constatat în ultimele zile o vânătoare la adresa liderilor PNL, el dorind să dea şi un "avertisment foarte serios" celor care din funcţii publice fac poliţie politică, generând un "derapaj care duce la discreditarea justiţiei".

4 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: În ultimele zile constat o anumită vânătoare asupra liderilor PNL

Tăriceanu: În ultimele zile constat o anumită vânătoare asupra liderilor PNL

"Semnalele care vin din presă, anumite lucruri care se întâmplă nu mă pot lăsa indiferent. Dar, în acelaşi timp, nu pot să nu remarc că în ultimele zile constat o anume vânătoare la adresa unor lideri PNL. Şi acest lucru nu este întâmplător. Apropierea alegerilor pentru PE este explicaţia clară pentru care se întâmplă acest lucru", a spus Tăriceanu, răspunzând unei întrebări referitoare la luarea unor măsuri împotriva liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega..

El a mai precizat că doreşte să dea un avertisment foarte serios celor care îşi folosesc funcţia pentru a face poliţie politică.

"Vreau să dau un avertisment foarte serios celor care din funcţii publice vor să-şi folosească poziţia pentru a face poliţie politică. Ceea ce se întâmplă azi este un derapaj care duce din ce în ce la discreditarea judstiţiei. Justiţia, în loc să fie un arbitru imparţial, dacă intervine în luptele politice, se discreditează complet. Justiţia are demult o problemă de credibilitate în România. Prin ceea ce se întâmplă în ultima vreme, prin trimiterea pe bandă a dosarelor unor miniştri care sunt acuzaţi pentru nimic, dar numai că cei ce fac acest lucru răspund unor comenzi politice, duce la discreditarea justiţiei şi suntem într-o situaţie foarte delicată din acest punct de vedere", a declarat Tăriceanu.

El a dat ca exemplu cazurile ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu şi ministrului Muncii, Paul Păcuraru, despre care a afirmat că sunt acuzaţi pe nedrept.

"Acum trei săptămâni, unui ministru (Paul Păcuraru- n.r.) i se spunea că a făcut trafic de influenţă, acum i se spune că a luat mită. Dovada este că încearcă să se caute ceva numai să i se aducă o vină. Pe baza unei conferinţe de presă ţinute de un domn care se doreşte politician (liderul PIN, Cozmin Guşă) dar mai degrabă are veleităţi de procuror, un ministru (Tudor Chiuariu-n.r.) este acuzat că a trecut un teren din proprietatea publică a statului, în cea privată a statului", a precizat Tăriceanu.

Şeful Guvernului s-a arătat surprins de graba Parchetului de a instrumenta dosare şi să ceară avize pentru începerea urmăririi penale.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici