Tăriceanu, întrevederi cu ambasadorii Spaniei şi Regatului Unit în România

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a primit, miercuri, pe ambasadorul Spaniei în România, Manuel Larrotcha Parada şi pe ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble. Discuţiile s-au axat pe relaţiile diplomatice dintre state şi pe Brexit.

131 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, întrevederi cu ambasadorii Spaniei şi Regatului Unit în România

Tăriceanu, întrevederi cu ambasadorii Spaniei şi Regatului Unit în România

Tăriceanu a apreciat „nivelul foarte bun al relaţiei strategice româno-britanice, care asigură cadrul necesar dezvoltării şi aprofundării cooperării sectoriale între cele două state, un factor necesar şi determinant pentru viitorul relaţiei bilaterale, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat al Senatului.

În acest context, preşedintele Senatului a reliefat rolul important pe care diplomaţia parlamentară îl are în reînnoirea Parteneriatului Strategic bilateral.

„În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la Brexit, precum şi tematica legată de cooperarea bilaterală în domeniul securităţii la Marea Neagră. Totodată, preşedintele Senatului a evidenţiat tendinţa ascendentă a schimburilor comerciale şi a menţionat deschiderea părţii române de a explora modalităţi suplimentare de realizare a potenţialului încă nedezvoltat în acest domeniu”, mai arată sursa citată.

Andrew Noble i-a transmis şefului Senatului aprecierea sa faţă de „contribuţia la economiile celor două ţări pe care o are numeroasa comunitate de cetăţeni români rezidenţi în Marea Britanie, care au demonstrat o foarte bună integrare socială şi pe piaţa muncii, datorită pregătirii profesionale superioare şi a împărtăşirii de valori comune, favorabile construirii de punţi între cele două ţări”.

Tăriceanu a avut o întrevedere, la Parlament şi cu ambasadorul Spaniei în România, Manuel Larrotcha Parada, cu care a vorbit despre relaţiile diplomatice dintre România şi Spania, dar şi despre mai multe domenii de cooperare, cum ar fi cel economic.

Astfel, preşedintele Senatului „a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare şi a diversificării dialogului bilateral la nivel parlamentar pentru dezvoltarea relaţiilor româno-spaniole”.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a reconfirmat interesul deosebit pentru aprofundarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale, menţionând Parteneriatul Strategic dintre România şi Spania, care oferă un cadru cuprinzător pentru dezvoltarea cooperării sectoriale în toate domeniile de interes comun.

„În cadrul întrevederii au fost trecute succint în revistă relaţiile foarte bune existente între cele două ţări în plan economic şi cultural, evidenţiind importanţa contribuţiei pentru întărirea punţilor de legătură între cele două naţiuni pe care o are comunitatea românilor care trăiesc şi muncesc în Spania, bucurându-se pe deplin de drepturile pe care le au în calitate de cetăţeni europeni – un exemplu de bune practici la nivel european”, conchide sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici