Tăriceanu, mărturii despre sistemul judiciar. Ce spune preşedintele Senatului despre Kovesi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că un coleg parlamentar i-a relatat discuţia cu un procuror care spunea că arestările din ultima perioadă nu vor fi stopate până când nu este arestat un judecător.

1196 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, mărturii despre sistemul judiciar. Ce spune preşedintele Senatului despre Kovesi

Tăriceanu, mărturii despre sistemul judiciar. Ce spune preşedintele Senatului despre Kovesi

"Modelul din Rusia este şi în România. Până şi intelectualii preferă o tăcere condamnabilă. Un parlamentar mi-a spus, astăzi, că un procuror a spus că, până nu se arestează un judecător, nu se vor stopa aceste achitări. Procurorul a spus asta în urma achitărilor pe bandă rulantă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Şeful Senatului a mai spus că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a călcat Constituţia de două ori în picioare într-un an, iar "preşedintele României nu poate fi absent în aceste situaţii. Mai mult de atât, laudă procurorii".

Cât priveşte legile Justiţiei, Tăriceanu susţine că procurorii şefi trebuie numiţi de către Consiliul Superior al Magistraturii. "Vreau să scoatem justiţia din factorul politic care este şi preşedintele", a spus Tăriceanu.

De altfel, preşedintele Senatului l-a acuzat şi zilele trecute pe şeful statului Klaus Iohannis de faptul că este beneficiarul statului paralel, având ca scop obţinerea unui nou mandat la Cotroceni şi "trecerea în uitare şi prescrierea ilegalităţilor comise în perioada când deţinea funcţia de primar al Sibiului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici