Tăriceanu: Nu vom recunoaşte un Kosovo independent

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că România nu va recunoaşte un eventual statut de independenţă al proviciei Kosovo, având serioase rezerve asupra modului în care acesta ar putea fi acordat, precum şi în legătură cu posibilele consecinţe în Balcanii de Vest.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu vom recunoaşte un Kosovo independent

Tăriceanu: Nu vom recunoaşte un Kosovo independent

Premierul a participat, vineri dimineaţă, la Bruxelles, la un mic dejun de lucru al Partidului Liberal Democrat European, care precede lucrările Consiliului European de iarnă.

Problema statutului proviciei Kosovo figurează pe agenda de lucru a Consiliului, reprezentanţii liberalilor europeni declarând, vineri dimineaţă, că speră ca Uniunea Europeană să poată prezenta, după Consiliu, o poziţie comună referitoare la subiectul Kosovo.

„Uniunea Europeană vrea să dovedească că este capabilă să adopte o poziţie comună, România va face parte din această atitudine sau va susţine această atitudine”, a spus preşedintele PNL.

El a adăugat că poziţia României, însă, este bine identificată.

„Nu vom recunoaşte statutul de independenţă al Kosovo, deci nu vom recunoaşte un Kosovo independent, pentru că avem serioase rezerve în ceea ce priveşte modul în care acest statut să fie acordat şi posibilele consecinţe asupra regiunii Balcanilor de Vest”, a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici