Tăriceanu: PNL nu discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu ar putea spune că la ora actuală în partid se discută despre susţinerea unui candidat independent la prezidenţiale, reiterând că liberalii nu susţin nici ideea Institutului Şincai privind "candidatul unic" împotriva lui Băsescu.

14 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL nu discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie

Tăriceanu: PNL nu discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă se discută în partid despre susţinerea unui candidat independent la preşedinţie, Tăriceanu a menţionat că liberalii nu au început o discuţie în acest sens.

"Nu aş putea să spun că se discută pentru că alegerile pentru preşedinţia României, sunt totuşi destul de departe. Nu a început o discuţie în acest sens", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a reiterat că nu agrează nici propunerea Institutului Şincai pentru susţinera unui candidat unic la prezidenţiale. "Nu agreez nici eu nici colegii mei ideea lansată de Institutul Şincai cu susţinerea unui candidat unic, pentru noi nu este o soluţie pe care să o agreăm", a afirmat liderul PNL.

Întrebat cum comentează teoria lansată de Bogdan Olteanu privind "candidatul de tip Oprescu", Tăriceanu a spus că este cazul să comenteze afirmaţiile unui coleg de partid.

"Nu mai continuaţi... Mi se cere de foarte multe ori să comentez declaraţiile făcute de alţii şi nu vreau să intru în această postură. Acuma să comentez şi declaraţiile făcute de un coleg de-al meu....Chiar nu cred că este necesar", a conchis Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi debarcat dacă ar apărea un candidat independent "tip Oprescu", menţionând că şi PNL ar putea lua în calcul varianta unui candidat din afara partidului pe modelul Stolojan din 2000.

Citeşte şi:

Olteanu lansează teoria "candidatului tip Oprescu"

Partidele ar trebui să susţină un candidat unic, contrapondere la "neocezarismul" lui Băsescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici