Tăriceanu: PNL nu trebuie să fie căţeluş al PSD

Călin Popescu Tăriceanu consideră că ar fi nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe "ura împotriva lui Băsescu", dar şi că PNL nu trebuie să fie "căţeluş al PSD".

285 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL nu trebuie să fie căţeluş al PSD

Tăriceanu: PNL nu trebuie să fie căţeluş al PSD (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Mi se pare, în general în astfel de situaţii, că graba în luarea unor atitudini şi unor decizii este complet nejustificată. Normal ar fi, şi asta e valabil şi pentru PNL în principal, dar şi pentru ceilalţi, să se aştepte rezultatele definitive şi să nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care întotdeauna au o marjă de eroare, aşa cum s-a văzut şi în turul I", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Călin Popescu Tăriceanu.

Liberalul a subliniat că, în opinia sa, trebuie găsită o soluţie politică pentru scoaterea României din criză, care să nu se bazeze exclusiv pe ura împotriva lui Băsescu, la care PNL să-şi aducă contribuţia.

"În al doilea rând, cred că în acest moment, fără să existe o grabă în luarea unor decizii, trebuie cel puţin PNL-ul trebui să plece de la o analiză a situaţiei şi anume luni în şir de criză politică şi economică foarte gravă la care trebuie găsită o soluţie, iar această soluţie nu trebuie să se bazeze exclusiv pe ura împotriva lui Băsescu. Eu cred că trebuie găsită o soluţie raţională care să fie în interesul general, în interesul ţării, şi sigur această soluţie nu poate să fie decât o soluţie politică la care PNL trebuie să-şi aducă contribuţia ca unul din cele trei mari partide politice din România", a adăugat fostul lider PNL.

Întrebat dacă această soluţie poate fi inclusiv o alianţă sau o guvernare cu PDL, Tăriceanu spus că această soluţie politică trebuie discutată de liderii partidului.

"Această soluţie politică trebuie discutată în cadrul partidului şi trebuie făcută o analiză politică serioasă a situaţiei şi în cunoştinţă de cauză la nivelul structurilor de conducere, al forurilor statutare trebuie luată o decizie. Cred că PNL trebuie să fie parte din toate aceste încercări politice care trebuie făcute pentru scoaterea României din criză", a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă aceste lucruri vor fi discutate în BPC, liberalul a menţionat că aceste lucruri trebuie discutate în Biroul Politic, menţionând că o dezbatere în acest sens nu trebuie să persiste în atitudinea de "căţeluş al PSD-ului".

"Nu avem încă rezultatul oficial al alegerilor, alegerile trebuiesc validate, dar cred că o analiză şi o dezbatere pe acest subiect sigur că trebuie făcute fără doar şi poate, fără ca să persistăm în această atitudine de a ne considera un fel de căţeluş al PSD-ului", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă în opinia sa Antonescu ar trebui să demisioneze ca urmare a eşecului proiectului Iohannis, liberalul a argumentat că factorii care condiţionau realizarea acestui proiect nu s-au împlinit, iar discuţiile în acest sens nu mai au rost.

"Proiectul Iohannis depindea, aş spune, de o serie de factori care nu s-au reunit. Nu aş spune că ar fi o greşeală, nu. Dar, din păcate, factorii care condiţionau realizarea proiectului nu s-au reunit, aşa încât astăzi cred că această soluţie nu mai are rost să fie discutată", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă lui Antonescu i-ar putea fi imputat eşecul în alegeri, Tăriceanu aprecizat că o discuţie în acest sens, luni, în BPC, "nu este constructivă".

"Aş zice că o discuţie mai de grabă legată de viitor trebuie să fie dominanta dezbaterilor de astăzi", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici