Tăriceanu: PNL şi România au crescut împreună

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, conform cărora liberalii au obţinut aproximativ 20% din voturi la alegerile parlamentare, că în urmă cu opt ani PNL avea 7% şi că partidul a crescut împreună cu România.

14 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL şi România au crescut împreună

Tăriceanu: PNL şi România au crescut împreună (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL şi România au crescut împreună", a spus Tăriceanu, care a enumerat succesele Guvernului liberal.

El a spus că Guvernul pe care l-a condus a creat 600.000 de locuri de muncă, mai mult decât au fost create în toată perioada din 1990 până în 2004.

Tăriceanu a spus că liberalii sunt decişi să continue reformele începute în timpul guvernării.

"Dragi români astăzi aţi arătat prin votul vostru că aveţi încredere în PNL şi viziunea liberală asupra unei Români mândre şi prospere. Îmi aduc aminte că acum 8 ani, PNL obţinea doar 7 procente şi sunt impresionat de locul pe care îl ocupă acum PNL în societatea românească şi sunt mândru de ceea ce a devenit România. Pe plan internaţional România are acum o poziţie pe care acum 10 ani doar o visam", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a dat asigurări românilor că sub amenţarea crizei economice globale, trebuie continuat planul de creşterii economice şi că PNL se angajează ăn lupta pentru ca românii să ducă o viaţă mai bună.

"Azi eu şi PNL ne angajăm să continuăm lupta ca românii să ducă o viaţă mai bună, stă în puterea noastră să-i ajutăm pe toţi românii să-şi îndeplinească visele. Vreau ca România să meargă înainte şi nu să se întoarcă spre trecut, de acea România are nevoie de lideri politici puternici ", a spus Tăriceanu, invitând partidele să se alăture PNL pentru continuarea aplicării planului creşterii economice în România.

El a subliniat că în această zi politicienii trebuie să lase la o parte "disputele politice fără sens" şi să îşi facă datoria.

"Românii pot avea încredere în mine în capacitatea mea şi PNl de a conduce România în conformitate cu interesele lor pentru o pentru o viaţă mai bună", a conchis Tăriceanu, ţinând să felicite toate partidele pentrucă au participat la acest proces democratic, dar şi pe toţi candidaţii, pe voluntari, şi în special pe Bogdan Olteanu care a fost şef al campaneiei electorale a PNL.

PNL se află pe locul al treilea în urma alegerilor parlamentare de duminică, potrivit exit-poll-urilor realizate de Insomar şi CCSB.

Alianţa PSD+PC a obţinut 35,9 %, la alegerile parlamentare de duminică, fiind urmat de PDL, cu 31,1 % şi de PNL, cu 19,9 %, la Senat, conform exit-poll-ului realizat de Insomar şi prezentat de Realitatea TV.

Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, 36,00 % pentru Senat şi 36,5% pentru Cameră, fiind urmată de PDL, cu 30,6% - Cameră şi 30,9% -Senat de PNL, cu 20,4% - Cameră, 20,2% - Senat, potrivit exit poll-ului realizat de CCSB şi prezentat de Antena3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici