Tăriceanu regretă că propunerea de vot anticipat pe parcursul a şapte zile nu a fost acceptată

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că regretă că propunerea făcută de el nu a fost acceptată, respectiv ca votul din Diaspora să se desfăşoare pe parcursul a şapte zile. Votul anticipat în străinătate va dura doar trei zile.

160 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu regretă că propunerea de vot anticipat pe parcursul a şapte zile nu a fost acceptată

Tăriceanu regretă că propunerea de vot anticipat pe parcursul a şapte zile nu a fost acceptată:

„Subliniez că înainte ca domnul preşedinte să ne trimită o scrisoare, am luat iniţiativa de a constitui o comisie comună între Senat şi Camera Deputaţilor care să abordeze problema şi să găsească o rezolvare. Din fericire soluţia a venit. Vom avea un vot anticipat prelungit, secţiile de vot deschise dumincă până la ora 24 şi vom avea şi votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale. Regret că propunerea pe care am făcut-o şi am văzut că a fost susţinută şi de preşedinte, de a avea o săptămână la dispoziţie pentru votul anticipat porelungit, nu a fost acceptată. Să sperăm că ceea ce am rezolvat în cadrul comisiei va fi suficient pentru ca procesul de vot la alegerile electorale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat, în plen, Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat că votul din Diaspora s-a desfăşurat cu greutate din cauza introducerii referendumului.

„Această iniţiativă legislativă vine ca urmare a faptului că partidele parlamentare au sesizat deficienţele care au avut loc la scrutinul din 26 mai. Deficienţe care au venit în principal din cauza faptului că în loc să avem un singur vot, cel pentru alegerile pentru Parlamentul European, am avut trei voturi, unul la alegerile pentru Parlamentul European, şi două pentru cele două chestiuni de la referendum. Situaţia o cunoaşteţi cu toţii. Important era dacă avem disponibilitatea să găsim o rezolvare oentru a arăta tuturor românilor că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a împiedica dreptul lor de a vota”, a adăugat Tăriceanu.

Senatul a adoptat, luni, proiectul legislativ în materie electorală care prevede ca votul in străinătate să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secţiile de vot, să poată vota până la ora 00.00.

Taguri:
senat,
partide,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici