Tăriceanu se află în SUA, la o conferinţă parlamentară

Călin Popescu Tăriceanu se află de luni la Washington, iar preşedintele Senatului va participa, marţi, la Conferinţa Globală a Platformei Parlamentare pentru Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, organizată la sediul Băncii Mondiale, anunţă instituţia, într-un comunicat de presă.

95 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu se află în SUA, la o conferinţă parlamentară

Tăriceanu se află în SUA, la o conferinţă parlamentară

Conferinţa Globală a Platformei Parlamentare pentru Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, organizată la sediul Băncii Mondiale este „platforma parlamentară care patronează evenimentul începând cu anul 2000, este formată din peste 1.000 de parlamentari din 140 de ţări, şi are ca scop urmărirea creşterii transparenţei şi responsabilităţii în cadrul instituţiilor financiare internaţionale şi a finanţării multilaterale a dezvoltării”, arată un comunicat de presă al Senatului remis, marţi, MEDIAFAX.

În contextul participării la conferinţa organizată la sediul Băncii Mondiale din capitala SUA, Călin Popescu-Tăriceanu a avut o întrevedere cu dna Kristalina Georgieva, preşedintele executiv al Băncii Mondiale.

Preşedintele Senatului a apreciat că dezbaterea aprofundată şi pe model reprezentativ a temelor aflate pe agenda reţelei parlamentare afiliate, sunt în măsură să contribuie în mod nemijlocit la actualizarea permanentă a politicilor de dezvoltare şi consolidare instituţională derulate de Grupul Băncii Mondiale.

Acesta „a reconfirmat sprijinul parlamentar solid de care continuă să se bucure relaţiile României cu cele două instituţii financiare internaţionale, iar cu privire la perspectivele acestor relaţii, a arătat că România se află într-o etapă de construire a unui nou tip de raporturi cu BM şi FMI, prin care experienţa şi credibilitatea acestora să contribuie de o manieră constructivă la procesul actual de reforme în domeniul politicilor economice şi fiscale”, potrivit sursei citate.

Tăriceanu a avut o întâlnire şi cu Koen Davidse, director executiv, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, şeful Constituenţei 19 din care fac parte, printre altele România, Olanda, Israel, Cipru şi Republica Moldova.

În cadrul întrevederii şeful Senatului a evidenţiat importanţa pe care o poate avea implicarea Băncii Mondiale în derularea de proiecte în România pentru refacerea capacităţii instituţionale şi administrative.

El a mai arătat că „România este pregătită să iniţieze împreună cu Banca Mondială un grup de lucru pentru a explora soluţiile optime având în vedere structura producţiei de energie, bunele practici ale Băncii Mondiale şi gradul de liberalizare a pieţei”. Totodată, Tăriceanu a susţinut că Banca Mondială ar putea avea o contribuţie importantă şi în demersurile actuale de simplificare şi debirocratizare a cadrului legislativ privind achiziţiile publice.

Nu în ultimul rând, preşedintele Senatului a avut o întâlnire şi cu Olfa Soukri Cherif, deputat în Parlamentul Tunisiei, vicepreşedinte al Platformei Parlamentare pentru Grupul Băncii Mondiale şi Fondul Monetar Internaţional, conchide sursa menţionată.

Comisia juridică a Senatului ar putea dezbate şi întocmi, marţi, un raport cu privire la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. În şedinţa de săptămâna trecută, juriştii senatori nu au putut dezbate cererea DNA din cauza lipsei de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici