Tăriceanu a transmis Preşedinţiei nominalizarea lui Dacian Cioloş ca ministru al Agriculturii

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis Preşedinţiei propunerea de numire a subsecretarului de stat pe probleme europene, Dacian Cioloş, în funcţia de ministru al Agriculturii, în locul lui Decebal Traian Remeş, care a demisionat joi din funcţie în urma acuzaţiilor de trafic de influenţă.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu a transmis Preşedinţiei nominalizarea lui Dacian Cioloş ca ministru al Agriculturii

Tăriceanu a transmis Preşedinţiei nominalizarea lui Dacian Cioloş ca ministru al Agriculturii

Dacian Cioloş a fost reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European şi consilier al ministrului Agriculturii în perioada ianuarie 2005-mai 2007, după ce în 2002-2003 a fost task manager pentru agricultură şi dezvoltare rurală la Delegaţia CE în România.

Noul ministru are 37 de ani.

Surse liberale au declarat, joi seara, că premierul Călin Popescu Tăriceanu îl va nominaliza pe subsecretarul de stat pentru afaceri europene în Ministerul Agriculturii, Dacian Cioloş, pentru funcţia de ministru.

Dacian Cioloş a declarat anterior că a acceptat propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu pentru a prelua conducerea ministerului, în locul lui Decebal Traian Remeş, care a demisionat din funcţie în urma acuzaţiilor de trafic de influenţă.

"Premierul m-a chemat la el. Ne-am întâlnit după ora 17.00 şi mi-a propus funcţia de ministru al Agriculturii, iar eu am acceptat", a spus Cioloş.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a precizat că premierul va desemna, vineri, ca titular pentru postul de ministru al Agriculturii "un specialist în domeniu cu o experienţă solidă în relaţia cu instituţiile UE pe domeniul agriculturii".

Ea a arătat că noul ministru va avea ca prim-obiectiv rezolvarea în cel mai scurt timp a întârzierilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, i-a înmânat, joi, premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie, cerere acceptată de şeful Guvernului, după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, joi, premierului Călin Popescu Tăriceanu să facă "de urgenţă" o propunere pentru Ministerul Agriculturii, precizând că are exigenţa să fie o persoană competentă, care să rezolve problemele din domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici