Tăriceanu: Trebuie să găsim cât mai repede o soluţie pentru a da stabilitate şi un nou guvern

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, înainte de sedinţa BPC că politicienii trebuie să găsească cât mai repede o soluţie politică pentru a da stabilitate şi un guvern care să poată să guverneze România, anunţând că după repartizarea mandatelor liberalii vor avea peste 20% din mandate.

9 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Trebuie să găsim cât mai repede o soluţie pentru a da stabilitate şi un nou guvern

Tăriceanu: Trebuie să găsim cât mai repede o soluţie pentru a da stabilitate şi un nou guvern (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că în acest moment, în care România începe să simtă efectele crizei economice globale, va trebui să găsim cât mai repede o soluţie pentru a da stabilitate şi un guvern care să poată să guverneze România. Mă bucură acest rezultat foarte bun pe care l-a obţinut PNL”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a anunţat că, după repartizarea mandatelor, liberalii vor avea "peste 20% din mandate în Parlament", menţionând că acesta este de departe cel mai bun rezultat pe care PNL l-a obţinut din 90 încoace.

"Primul lucru pe care aş vrea să-l remarc e că acum avem rezultatele aproape finale, ceea ce confirmă că pe scena politică românească s-au structurat în mod consistent trei partide politice şi un partid etnic. PNL face parte din acest grup de trei partide politice importante. După repartizarea mandatelor, noi vom avea peste 20% din mandate, în Parlament, ceea ce e de departe cel mai bun rezultat pe care PNL l-a obţinut din 90 încoace. Sigur că acum nu ne rămâne decât să respectăm votul şi voinţa populară", a spus premierul Tăriceanu.

Liderul PNL a ţinut să le mulţumească tuturor cetăţenilor care au acordat încredere prin votul lor liberalilor, vot care demonstrează "că PNL a guvernat în mod corect România, în aceşti patru ani, a obţinut rezultate importante în afirmarea României ca o ţară care este privită de pe picior de egalitate de celelalte state europene".

El a reiterat că dorinţa sa este ca liberalii să poată "contribui" ca România să meargă în continuare pe acest drum care "înseamnă o viaţă mai bună pentru cetăţeni".

Premierul a menţionat că va răspunde la întrebări la finalul şedinţei BPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici