Tăriceanu vrea să fie liderul opoziţiei

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, la o emisiune televizată, că va deveni, într-un fel, liderul opoziţiei, luni, când vor fi alegerile liderului de grup la Cameră, la care şi-a anunţat candidatura, menţionând că e dispus să colaboreze cu UDMR şi cu minorităţile.

12 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea să fie liderul opoziţiei

Tăriceanu vrea să fie liderul opoziţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă va fi liderul opoziţiei, Tăriceanu a afirmat că, luni, va deveni liderul opoziţiei prin alegerea sa ca lider de grup la Camera Deputaţilor.

"Luni vor avea loc alegerile în grupul parlamentar al PNL şi voi candida pentru funcţia de lider în Cameră şi în acest fel, într-un fel, îmi cer scuze pentru repetiţie, voi deveni liderul opoziţiei", a spus preşedintele PNL.

El a mai declarat că, în ceea ce priveşte conducerile celor două Camere ale Parlamentului, va discuta luni cu colegii dacă PNL va depune candidaturi, dar a adăugat că, potrivit algoritmului, liberalii au dreptul la câteva funcţii în Birourile Permanente.

Întrebat dacă a intrat în dialog cu UDMR sau dacă va intra, preşedintele PNL a menţionat că nu este foarte atras de o astfel de discuţie, dar a menţionat că va colabora cu UDMR şi cu deputaţii de la minorităţi, dacă aceştia vor dori.

"Nu sunt foarte atras acum de a face repede o discuţie cu UDMR. Noi am avut o discuţie cu UDMR imediat după alegeri şi, nu îmi place să fac reproşuri în public, însă modul în care ei au ales după aceea să se lege de diferitele partide mi-a lăsat un gust nu foarte plăcut. Minorităţile încearcă să obţină avantaje pentru minoritatea pe care o reprezintă şi de aceea este o anumită eterogenitate... Sigur că sunt dispus să colaborez cu UDMR şi minorităţile, dacă aceştia vor dori", a spus Tăriceanu.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, luni, în şedinţe separate, primele din legislatura 2008 - 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici