Tariful pentru vizitarea Palatului Parlamentului va creşte de la 15 la 25 de lei

Tariful de vizitare a Palatului Parlamentului va creşte de la 15 lei la 25 de lei, iar vizitatorii vor putea admira subsolul Parlamentului, dar şi panorama Bucureştiului, de pe acoperişul acestei clădiri.

1077 afișări
Imaginea articolului Tariful pentru vizitarea Palatului Parlamentului va creşte de la 15 la 25 de lei

Tariful pentru vizitarea Palatului Parlamentului va creşte de la 15 la 25 de lei (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, un memorandum intern al Secretarului general al Camerei care propune o "serie de acţiuni cu dublu scop": o mai mare deschidere către vizitatori, prin includerea unor obiective suplimentare de vizitare, precum şi menţinerea şi îmbunătăţirea balanţei de venituri şi cheltuieli.

Astfel, vor fi organizate încă două tururi de vizitare a Palatului Parlamentului, şi anume: panorama oraşului de pe acoperişul clădirii şi vizitarea unui segment din subsol, se arată în memorandum, precizându-se că pentru aceste vizite se vor percepe tarife suplimentare. Pentru turul pe acoperişul Palatului se vor monta garduri de plasă pentru siguranţa vizitatorilor şi 2-3 telescoape. Pentru turul din subsolul clădirii va fi asigurat iluminatul zonei şi se vor face reparaţiile necesare şi curăţirea. Traseul de vizitare va fi suplimentat şi cu una dintre sălile I.G. Duca, N.Titulescu sau sala de plen.

Potrivit memorandumului, se estimează o creştere a numărului de vizitatori ai Palatului Parlamentului în 2010, media ultimilor 3 ani fiind de aproximativ 75.000 de vizitatori plătitori pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici