Tensiuni între autorităţile din Bucureşti şi Timişoara: Viceprimarul Timişoarei deranjat de decizia de carantinare venită din Capitală

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a declarat că este deranjat de faptul că autorităţile de la nivel central au trecut peste decizia de respingere a carantinării oraşului de pe Bega şi spune că un ajutor real ar fi fost să trimită în judeţ mai multe vaccinuri.

606 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între autorităţile din Bucureşti şi Timişoara: Viceprimarul Timişoarei deranjat de decizia de carantinare venită din Capitală

Tensiuni între autorităţile din Bucureşti şi Timişoara: Viceprimarul Timişoarei deranjat de decizia de carantinare venită din Capitală

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că este deranjat de decizia CNCCI de impunere a carantinei pentru încă 72 de ore în oraş, după ce, cu 24 de ore înainte, CJSU Timiş a respins acest lucru.

„M-a deranjat pentru că oamenii din privat se bucuraseră pentru ridicarea acestei carantine. Se pregăteau deja să îşi deschidă micile afaceri, pentru că situaţia este total neplăcută pentru ei. Ne regăsim acum după o perioadă lungă de timp în care aceşti oameni foarte, foarte greu se mai descurcă, au angajaţi, au chirii de plătit, au salarii şi aşa ne regăsim într-o situaţie în care toate bugetele vor fi afectate”, a spus Tabără.

Acesta a spus că dacă autorităţile de la nivel central ar fi dorit cu adevărat să îi ajute ar fi trebuit să trimită în judeţ mai multe doze de vaccin.

„Eu cred că, în primul rând, ar trebui ca dacă Bucureştiul vrea să ne ajute şi să se implice în viaţa Timişoarei şi a oamenilor de aici, ar trebui să ne ajute să creştem numărul de paturi ATI, să distribuie mai multe vaccinuri pentru în zona aceasta a fost tot timpul o problemă cu vaccinul, oamenii îşi doreau să se vaccineze, dar nu au fost suficiente vaccinuri, listele de aşteptări sunt foarte mari. Ar trebui concentrate oarecum aceste vaccinuri în zonele profund afectate cum este şi judeţul Timiş. Apoi aceste calcule ar trebui făcute în funcţie de populaţia reală a fiecărei zone şi mai mult decât atât, observaţi că în Timişoara practic numărul de paturi ATI a fost redus prin oprirea acelor spitale mobile”, a mai spus Tabără.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate şi a atingerii capacităţii maxime la ATI.

Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a eliminat, sâmbătă, prelungirea măsurii carantinării oraşului Timişoara şi a zonei periurbane, a anunţat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici