Teodor Meleşcanu a fost citat în calitate de martor la DNA: în ce dosar a fost citat

  • A fost citat în cazul cercetat de anchetatori ce îl vizează pe Viorel Mocanu.
  • Viorel Mocanu, agent guvernamental pentru CEDO, ar fi schimbat apărarea în dosarul Dragnea vs. România.
  • Meleşcanu va da explicaţii în dosarul în care procurorii anticorupţie cercetează activitatea fostului agent guvernamental.
682 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu a fost citat în calitate de martor la DNA: în ce dosar a fost citat

Teodor Meleşcanu a fost citat în calitate de martor la DNA

Senatorul Teodor Meleşcanu a fost citat, în calitate de martor, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cazul cercetat de anchetatori ce îl vizează pe agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, care ar fi schimbat apărarea în dosarul Dragnea vs. România.

„În primul rând nu ştiu despre ce este vorba. E o citaţie. Am primit-o, dar din câte ştiu eu nu este în dosarul lui Mocanu. În zilele următoare, în calitate de martor. (...) Este posibil ca citaţia să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu ştiu în ce dosar am fost citat”, a spus Meleşcanu.

Conform unor sursei judiciare, Meleşcanu va da explicaţii în dosarul în care procurorii anticorupţie cercetează activitatea fostului agent guvernamental Viorel Mocanu.

Agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat în luna august, la cerere, din funcţia de secretar de stat, de către premierul Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Demersul venea în contextul în care DNA a deschis un dosar pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a apărat interesele României în procesul deschis de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au deschis la finalul lunii iulie un dosar ce vizează activitatea agentului guvernamental al României la CEDO, iar în urma acestuia, Viorel Mocanu a depus o plângere la Secţia de anchetare a magistraţilor potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiţie în care funcţia deţine imunitate.

Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 - 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii Secţiei de anchetă au cerut, de la DNA, să li se precizeze dacă efectuează verificări în dosarele aflate în curs de soluţionare la CEDO, între acestea fiind şi cauza Dragnea vs. România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici