Teodor Meleşcanu, anunţ de la Bruxelles: Un summit UE - Turcia ar putea avea loc la Bucureşti în luna martie

Un summit Uniunea Europeană - Turcia, în cadrul parteneriatului cu Ankara, ar putea fi organizat în luna martie la Bucureşti, a afirmat luni, la Bruxelles, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu.

1416 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, anunţ de la Bruxelles: Un summit UE - Turcia ar putea avea loc la Bucureşti în luna martie

Teodor Meleşcanu: Un summit UE - Turcia ar putea avea loc la Bucureşti în luna martie

Teodor Meleşcanu a amintit că România susţine aderarea Turciei la Uniunea Europeană şi a evocat ideea organizării unui summit la Bucureşti în cadrul Consiliului de parteneriat Turcia-UE, care nu s-a mai reunit de trei ani şi jumătate.

"Lucrăm pentru un summit Turcia-UE la Bucureşti, cu participarea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi a oficialilor UE. (...) Data exactă nu a fost fixată, dar ar putea fi la începutul lunii martie", a declarat Teodor Meleşcanu.

"Prima noastră propunere va fi să cerem reluarea acestor reuniuni. Un alt obiectiv este relansarea şi accelerarea discuţiilor pe diverse puncte. Una dintre priorităţi este actualizarea Uniunii vamale", a precizat Meleşcanu, conform ediţiei în limba franceză a agenţiei Anadolu şi site-ului Actualite-News.com.

Uniunea Europeană a iniţiat în anul 2005 negocierile pentru eventuala integrare a Turciei. Negocierile stagnează de mulţi ani, în contextul în care Bruxellesul critică frecvent situaţia drepturilor omului din Turcia, mai ales pe fondul măsurilor aplicate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat militară eşuată din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici