Teodor Meleşcanu, despre Legile justiţiei: Cei care sunt îngrijoraţi, să ne spună concret despre ce e vorba

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că, în ceea ce priveşte modificările la Legile justiţiei, este important ca toţi cei care au îngrijorări faţă de acestea să spună „concret” despre ce îngrijorări este vorba.

216 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, despre Legile justiţiei: Cei care sunt îngrijoraţi, să ne spună concret despre ce e vorba

„Sigur, foarte multă lume urmăreşte cu interes dezbaterea. E o dezbatere transparentă, fiecare are dreptul să-şi susţină opţiunile în ceea ce privesc legile. Ceea ce pentru mine ar fi important este ca toţi cei care au îngrijorare să ne spună şi concret despre ce îngrijorare este vorba şi cum se reflectă în proiectele de legi respective pentru a putea, într-adevăr, să reacţionăm la asemenea preocupări”, a declarat Meleşcanu la Parlament, întrebat despre reacţia ambasadorului Canadei, care şi-a manifestat îngrijorarea faţă de modificările la Legile Justiţiei.

Întrebat dacă este îngrijorat de reacţiile externe faţă de modificările la Legile Justiţiei, Meleşcanu a răspuns: „N-am de ce să fiu îngrijorat. Dezbaterea din Parlament şi propunerile care s-au făcut se petrec în cadrul unui proces de consultare cu toate organismele internaţionale în special Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia şi în cazul în care apar probleme eu sunt convins că se vor da explicaţiile necesare”.

În ceea ce priveşte faptul că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a criticat declaraţiile ambasadorului Canadei, Teodor Meleşcanu a spus că şi reprezentanţii Guvernului au dreptul să-şi exprime opiniile, la fel ca ambasadorii.

Întrebat dacă se fac eforturi pentru o mai bună informare a reprezentanţilor externi, Meleşcanu a spus: „Da, asta e o problemă care, într-adevăr, necesită o ameliorare foarte rapidă a discuţiilor publice şi a contactelor cu alte oficii. Măsurile nu se iau, ele fac parte din politica noastră, stăm de vorbă cu ambasadorii, ne întâlnim zilnic, săptămânal, şi întotdeauna, dacă sunt probleme, răspundem cu mare deschidere la ceea ce se solicită”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici