Tîlvăr, de Crăciun: Să privim cu speranţă la anul 2024

Sunt, cu gândul şi cu sufletul, alături de militarii noştri aflaţi în misiuni externe şi în teatre de operaţii, departe de casă, afirmă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în mesajul de Crăciun. El aminteşte şi de beneficiile apartenenţei României la NATO şi UE. „Să privim cu speranţă la anul 2024”.

119 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr, de Crăciun: Să privim cu speranţă la anul 2024

Tîlvăr, de Crăciun: Să privim cu speranţă la anul 2024

„Perioada Sărbătorilor de iarnă este un prilej, pentru noi toţi, să facem o retrospectivă a anului care se încheie şi să privim cu speranţă la anul 2024. Sunt, cu gândul şi cu sufletul, alături de militarii noştri aflaţi în misiuni externe şi în teatre de operaţii, departe de casă. Ştim că sărbătorile sunt mai dificile atunci când nu eşti lângă cei dragi şi, de aceea, vă mulţumesc pentru efortul pe care îl depuneţi, iar familiilor dumneavoastră le mulţumesc pentru înţelegere şi sprijin. Un loc aparte în inima mea este ocupat de veteranii de război, de veteranii din teatrele de operaţii şi de militarii în rezervă şi retragere ale căror sacrificii şi dragoste de ţară ne motivează pe noi toţi, în special în această zi de sărbătoare. Vă urez un Crăciun minunat, alături de cei dragi”, afirmă Angel Tîlvăr.

El transmite „mulţumiri speciale militarilor şi civililor care îşi desfăşoară activitatea în ţară şi fără de care Armata României nu ar fi ceea ce este în prezent”.

„Situaţia de securitate din zona Mării Negre continuă să fie una dificilă, din cauza războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Este al doilea Crăciun pe care îl petrecem în aceste condiţii, iar România continuă să susţină, alături de NATO, de Uniunea Europeană şi de comunitatea internaţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Împreună suntem mai uniţi şi mai puternici, iar ţara noastră, în calitate de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, are garanţii de securitate fără precedent. Peste 5.000 de militari aliaţi sunt dislocaţi în prezent pe teritoriul naţional şi se instruiesc împreună cu militarii noştri. România este, astfel, mai bine protejată şi apărată terestru, aerian şi naval. Contribuţia aliaţilor la asigurarea eficienţei şi credibilităţii posturii colective de apărare pe flancul estic este esenţială şi contribuie la securitatea colectivă în regiunea Mării Negre”, adaugă ministrul Apărării Naţionale.

De asemenea, el Sărbători fericite tuturor militarilor aliaţi prezenţi în ţara noastră, care sărbătoresc în această perioadă Naşterea Domnului.

„Ne antrenăm împreună şi sărbătorim împreună! Şi pentru că, în curând, vom trece în anul 2024, vreau să vă asigur de toată disponibilitatea conducerii ministerului pentru ca România să aibă o Armată performantă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Totodată, suntem preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale personalului Armatei şi de creşterea atractivităţii carierei militare. În încheiere, vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă şi realizări deosebite în Noul An. Un Crăciun fericit, Sărbători fericite şi zilele frumoase împreună cu cei dragi”,încheie Tîlvăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici