Ţiriac: Alegerile anticipate nu ar fi oportune acum; guvernul de tehnocraţi poate fi o soluţie

Alegerile anticipate nu ar fi oportune în prezent, pentru că vor putea fi organizate cel mai devreme în mai, cu câteve luni înainte de alegerile programate pentru noiembrie, iar un guvern de tehnocraţi "ar putea fi o soluţie acceptabilă pentru toată lumea", a declarat omul de afaceri Ion Ţiriac.

186 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Alegerile anticipate nu ar fi oportune acum; guvernul de tehnocraţi poate fi o soluţie

Ţiriac: Alegerile anticipate nu ar fi oportune acum; guvernul de tehnocraţi poate fi o soluţie

Alegerile anticipate sunt întotdeauna privite ca o soluţie, în multe ţări, dar nu ar fi oportune în acest moment pentru România, a spus Ţiriac la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

"Singura problemă la noi e că nimeni nu prea vrea alegeri anticipate, în afară de opoziţie, care consideră că în momentul ăsta are un plus care nu mai poate să-i scape din mână. Alegerile anticipate, după părerea mea, dacă se hotărăsc astăzi, eu nu cred că se pot face înainte de luna mai", a spus el.

Totodată, Ţiriac a afirmat că un guvern de tehnocraţi ar putea fi "o soluţie acceptabilă pentru toată lumea".

"Asta cred că ar fi o soluţie acceptabilă pentru toată lumea în acest moment", a spus Ţiriac despre eventualitatea instalării unui guvern de tehnocraţi.

El a continuat spunând că nu este suficientă găsirea unui premier cu calităţile necesare ci este nevoie de un întreg cabinet format din persoane cu multă experienţă în domeniile care le vor reveni, dându-l ca exemplu, în acest context, pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici