Titus Corlăţean anunţă că la senat a ajuns o singură OUG din cele 25 adoptate de Guvernul Orban

Titus Corlăţean a declarat, joi, că la Senat a ajuns o singură ordonanţă de urgenţă din cele 25 adoptate de Guvernul Orban marţi seară. Vicepreşedintele Senatului subliniază că pentru a intra în vigoare, ordonanţele vor trebui adoptate de Parlament şi publicate în Monitorul Oficial.

871 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean anunţă că la senat a ajuns o singură OUG din cele 25 adoptate de Guvernul Orban

Corlăţean anunţă că la senat a ajuns o singură OUG

„Nu am primit decât o singură OUG la Senat, cea cu poliţiştii de penintenciare. Acum 10 minute am repartizat-o la Biroul Permanent al Senatului care va avea loc luni, pentru că asta e procedura, să fie distribuită la comisii. Nici până la această oră nu ştim câte OUG s-au adoptat şi de ce lipsesc avize. Noi nu am primit la Senat această OUG, acest tun dat în domeniul sănătăţii şi nu am primit nici faimoasa OUG privind alegerile anticipate cu toate acele modificări absolut inacceptabile”, a spus Titus Corlăţean, la Antena 3.

Vicepreşedintele Senatului a adăugat că nu ştie câte ordonanţe de urgenţă a adoptat Guvernul Orban.

„ Îmi e greu să înţeleg cum pot fi înscrise pe ordinea de zi şi adoptate acte normative cu putere de lege, fără avize în anumite cazuri din partea ministerelor, nu mai vorbesc de Consiliul Legislativ. Cum poţi adopta OUG neavând aceste avize? Aceste avize care vor veni ulterior, după ce Guvernul a fost demis, pot să aibă observaţii foarte serioase. E un haos incredibil. În ultimele zile s-a vorbit exclusiv de publicarea în MO. În realitate sunt două condiţii pentru a intra în vigoare, nu doar publicarea în MO. E vorba de trimiterea la Parlament. Nici eu, nici Marcel Ciolacu nu ştim până la această oră câte OUG au fost adoptate în Guvern”, a adăugat Corlăţean.

Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate în şedinţa Executivului de marţi seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deşi există „voci” care spun contrariul, pentru că Guvernul a fost demis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
oug,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici