Tokes: Prin reorganizare, Băsescu şi partidul majoritar îi atacă pe maghiari, împreună cu UDMR

Vicepreşedintele PE Tokes Laszlo a afirmat, sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", că, "prin reorganizarea teritorială surprinzătoare", preşedintele Traian Băsescu şi partidul majoritar, "sub pretextul unor cerinţe europene, îi atacă pe maghiari, împreună cu UDMR", care le este "aliat".

985 afișări
Imaginea articolului Tokes: Prin reorganizare, Băsescu şi partidul majoritar îi atacă pe maghiari, împreună cu UDMR

Tokes: Prin reorganizare, Băsescu şi partidul majoritar îi atacă pe maghiari, împreună cu UDMR (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Parlamentului European a afirmat, la Băile Tuşnad, că "Patria Mamă, Ungaria, este ciopârţită" de la Trianon încoace şi că, printr-o reorganizare teritorială "surprinzătoare", Traian Băsescu, împreună cu UDMR, atacă maghiarii din Transilvania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin reorganizarea teritorială surprinzătoare, Traian Băsescu, oaspetele de anul trecut, şi partidul majoritar, sub pretextul unor cerinţe europene, îi atacă pe maghiari, împreună cu UDMR, care îi este aliat. Bravo ţie, Regiune Secuiască, că în Slovacia deja au înfăptuit regionalizarea antimaghiară, am asistat fără să crâcnim şi acum aşteptăm ca şi aici să se întâmple asta", a declarat Tokes Laszlo.

Continuând pe aceeaşi idee, Tokes Laszlo le-a spus celor prezenţi că maghiarii nu mai sunt dispuşi să facă compromisuri în ceea ce priveşte obţinerea drepturilor maghiarilor din Transilvania, inclusiv autonomia pentru Partium şi Ţinutul Secuiesc.

Zeci de politicieni din România şi din Ungaria au fost invitaţi să participe la cea de-a XXII-a ediţie a Universităţii de Vară "Tusvanyos", care se desfăşoară la Băile Tuşnad până duminică, deschiderea oficială având loc miercuri.

Spre deosebire de anii precedenţi, preşedintele Traian Băsescu nu a participat la ediţia din acest an a "Tusvanyos".

Traian Băsescu a participat la ediţiile din anii trecuţi ale Universităţii de Vară "Tusvanyos", în 2010 el având o întrevedere privată cu premierul Ungariei, Orban Viktor, care a luat parte şi el la acel eveniment.

Băsescu a fost şi în 2009 la Băile Tuşnad, la cea de a XX-a ediţie a Universităţii de Vară şi Tabăra Studenţească "Tusvanyos", unde a susţinut un discurs în timpul căruia, când a vorbit despre autonomia locală care trebuie să fie la fel "la Odorhei şi la Tulcea", a fost huiduit îndelung, la fel ca şi în momentul în care a citat din Constituţie despre caracterul naţional, suveran şi independent al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici