Tomac a cerut ca un deputat PSD, condamnat penal, să fie scos din plen. Solicitarea, nesupusă la vot

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac a cerut, în plenul reunit de miercuri, ca deputatul PSD Octavian Goga, fost membru al PMP, să fie dat afară din sală, motivând că acesta e condamnat penal şi nu are dreptul să voteze. Cererea lui Tomac nu a fost supusă la vot.

453 afișări
Imaginea articolului Tomac a cerut ca un deputat PSD, condamnat penal, să fie scos din plen. Solicitarea, nesupusă la vot

Tomac a cerut ca un deputat PSD, condamnat penal, să fie scos din plen. Solicitarea, nesupusă la vot

„Având în vedere că în sală se află un condamant penal cu drepturile civile interzise şi este deputat în grupul PSD vă rog să luaţi măsuri că domnul deputat Goga să părăsească sală. Nu are dreptul să voteze. Vă rog să luaţi act”, a declarat, miercuri, Eugen Tomac, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului unde este dezbătut bugetul pentru 2019.

După ce solicitarea i-a fost refuzată, liderul PMP a reiterat propunerea, susţinând că Octavian Goga nu are dreptul să voteze.

„Vă rog să dispuneţi că domnul Octavian Goga, condamnat, să părăsească sală pentru că are drepturile civile interzise şi nu mai are dreptul să voteze. Vă cer să îl daţi afară pentru că e Parlamentul României”, a explicat Tomac.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, cel care prezidează şedinţa plenului reunit, nu a supus la vot solicitarea, adăugând că „declaraţiile politice au fost dimineaţă”.

Din iunie 2017, deputatul de Covasna Octavian Goga activează în grupul al PSD, cu toate că acesta a fost ales parlamentar pe listele PMP, în anul 2016.

Pe 24 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici