Tomac, despre tăierea biletelor CFR pentru parlamentari: Discotecarul îi ia la mişto pe români

Eurodeputatul Eugen Tomac susţine că pentru încadrarea în deficitul de 3%, Guvernul ar trebui să taie investiţiile şi să nu mai dea bani administraţiilor locale. El spune că, în schimb, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici "îi ia la mişto pe români", tăind biletele CFR pentru parlamentari.

416 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre tăierea biletelor CFR pentru parlamentari: Discotecarul îi ia la mişto pe români

Tomac, despre tăierea biletelor CFR pentru parlamentari: Discotecarul îi ia la mişto pe români

"Pe şest, aşa cum au învăţat de la Dragnea, PSD-iştii au publicat execuţia bugetară pentru prima jumătate a anului 2019. Dezastru!!! Deficitul a ajuns la 1,94% (aproape 20 de miliarde de lei). În aceste condiţii, respectarea ţintei de deficit de 3%, peste care s-ar declanşa procedură de infringement din partea Comisiei Europene, nu se poate realiza decât prin tăierea totală a investiţiilor şi abandonarea administraţiilor publice locale cărora să nu li se dea banii promişi din cota defalcată din impozitul pe venitul global. Ca românii să-şi facă o idee asupra dezastrului – numai pentru dobânzile la împrumuturile contractate de către guvernarea PSD – ALDE s-au plătit, în prima jumătate a anului, 716,8 milioane de lei. Asta în condiţiile în care Ministerul Finanţelor, condus de iresponsabilul Teodorovici, s-a împrumutat cu 4,7 milioane de lei pe oră", a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

El susţine că în timp ce România este la un pas de faliment, "discotecarul a găsit soluţia salvatoare, luându-i la mişto pe români – taie biletele gratuite ale parlamentarilor pe CFR".

"Evident, discutăm de o prosteală pe faţă în contextul în care mai puţin de 20 de parlamentari s-au folosit de respectivele bilete gratuite şi limitate numeric. Ar fi minunat ca parlamentarii ţării să meargă cu CFR, pentru a vedea problemele de infrastructură. Întâmplător, cât timp am fost deputat, m-am numărat printre puţinii care chiar s-au folosit de respectivele tichete CFR, pentru simplul fapt că mă puteam concentra mai uşor să lucrez pe tren decât în maşină. Vă pot spune că economia la bugetul de stat va fi, practic, zero. Asistăm doar la miştocăreala lui Teodorovici care pune România pe butuci gestionând-o ca pe o discotecă rurală", arată mesajul lui Tomac.

Eurodeputatul susţine că cel mai bun lucru pe care l-ar putea face ministrul de Finanţe ar fi să-şi dea demisia, "asta după ce promovează un act care să anuleze OUG 114 – cea mai mare crimă la adresa ecomoniei româneşti".

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni. Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a avizat în şedinţa de marţi propunerile de rectificare bugetară pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa Consiliului.

Ministrul de Finanţe a declarat miercuri că va lua măsuri în luna august cu privire la călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază parlamentarii.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu declara că există nemulţumiri în rândul partidului său în legătură cu faptul că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educaţiei, Sănătate şi Transporturi, precum şi cele pentru investiţii au fost reduse. Pe de altă parte, Tăriceanu critica majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE şi STS.

Executivul ar urma să aprobe rectificarea fără anexa pe judeţe, pe localităţi. Această anexă este posibil să fie aprobată posibil pe la finalul lunii august, au precizat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

„Din 1,5 milioane lei, suma totală, între 600.000 -700.000 se duc la Bucureşti, cam jumate, urmând ca restul să se distribuie către ceilalţi. Erau nemulţumiţi cum se distribuie pentru că făsueră o formulă, iar din formulă a zis Eugen Teodorovici că nu mai este nicio formulă, spună fiecare cât vrea să se distribuie şi să trimită propunerile până miercuri”, au conchis sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici