Traian Băsescu a votat, alături de soţie şi de fiica sa cea mică, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol". Cum a fost întâmpinat preşedintele la ieşirea de la urne

Preşedintele Traian Băsescu a votat, duminică, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol", împreună cu soţia, Maria Băsescu, şi cu fiica cea mică, Elena Băsescu, fiind aclamat, la ieşire, de câţiva cetăţeni aflaţi în curtea instituţiei de învăţământ.

2894 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a votat, alături de soţie şi de fiica sa cea mică, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol". Cum a fost întâmpinat preşedintele la ieşirea de la urne

Traian Băsescu a votat, alături de soţie şi de fiica sa cea mică, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol". Cum a fost întâmpinat preşedintele la ieşirea de la urne (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Îmbrăcat cu o cămaşă în carouri, cu mâneci scurte, şi cu pantaloni maro, preşedintele a sosit la secţia de vot în jurul orei 11.00, împreună cu soţia şi fiica.

Soţia şefului statului şi fiica cea mică au terminat mai repede votarea, iar Traian Băsescu le-a spus: "V-aţi descurcat mai repede ca mine".

Secţia de vot a fost împodobită cu ghivece cu flori, precum şi cu un bonsai pe biroul membrilor, fiind amplasat şi un covor roşu la intrare.

Traian Băsescu a votat, a dat mâna cu membrii secţiei de vot, după care le-a spus jurnaliştilor prezenţi, care voiau să îi pună întrebări, că va face declaraţii în afara secţiei.

Şeful statului a fost aclamat, la ieşire, de câţiva cetăţeni aflaţi în curtea Colegiului. Traian Băsescu a dat mâna cu câţiva dintre aceştia şi i-a salutat.

Băsescu: Pentru mine, este o zi test, candidează şi exponenţii celor care au guvernat în criză

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ce a votat la Colegiul Economic "A.D. Xenopol", că din punctul său de vedere, este o zi test, deoarece unii dintre candidaţi sunt şi exponenţii celor care au guvernat în perioada de criză.

Băsescu a spus că este extrem de important de văzut dacă populaţia a înţeles într-adevăr că nimeni nu a vrut să taie nici pensii şi nici să impună măsuri de austeritate.

"Pentru mine este o zi test, pentru că cei care candidează astăzi sunt şi exponenţii celor care au guvernat în perioada de criză. Este extrem de important să vedem dacă într-adevăr populaţia a înţeles că nimeni nu a vrut să taie nici salarii, nici să impună măsuri de austeritate, ci ţara trebuia trecută prin criză. Iar cei care nu au observat pot să se uite astăzi la Spania şi Grecia şi mai au unde să se uite prin Europa", a afirmat Traian Băsescu.

Peste 1.200 de secţii de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, în Bucureşti, unde sunt aşteptaţi peste 1,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot să aleagă primarul general, primarii celor şase sectoare, consilierii generali şi pe cei locali.

În Capitală sunt înscrişi în listele electorale permanente şi complementare 1.805.296 de alegători, din care 9.267 pe listele complementare, fiind cetăţeni cu drept de vot din Uniunea Europeană care se află în evidenţele Oficiului Român pentru Imigrări şi au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici