Traian Băsescu, către PSD: OUG 6 vă face perfect compatibili cu DNA.Iarăşi scoateţi regulile din circulaţie şi faceţi PSD rules

Senatorul PMP Traian Băsescu a acuzat PSD, marţi, în plenul Senatului, că a introdus în OUG 6/2017 prevederi care favorizează clientela politică şi care îi face pe social-democraţi „perfect compatibili cu DNA”, el arătând că PSD scoate regulile din circulaţie şi face „PSD rules”.

248 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, către PSD: OUG 6 vă face perfect compatibili cu DNA.Iarăşi scoateţi regulile din circulaţie şi faceţi PSD rules

Traian Băsescu, către PSD: OUG 6 vă face perfect compatibili cu DNA; faceţi „PSD rules”

„Din păcate un lucru care se declară bun şi benefic este stricat de prevederi care să favorizeze clientela politică. Este stilul PSD dintotdeauna. Vorbiţi de 30 de miliarde credite de angajament şi în acelaşi timp vreţi ca 400 de milioane de lei destinaţi drumurilor comunale să fie distribuiţi la bunul plac al preşedinţilor de CJ către primăriile care solicită. Iarăşi scoateţi regulile din circulaţie şi faceţi PSD rules”, a acuzat Băsescu, la dezbaterile privind OUG 6/2017.

El a spus, totodată, că, pentru un an, PSD abrogă sau suspendă limitarea cheltuielilor ce pot fi angajate în 2017.

„Din nou, o prevedere care vă face profund compatibili cu DNA. Mai mult, se suspendă utilizarea fondurilor în alte scopuri decât cele prevăzute în buget, deci lăsaţi primarii să facă ce vor cu bugetul”, a mai spus Băsescu.

El a arătat că, în opinia sa, OUG 6/2017 este utilă pentru dezvoltare, dar faptul că PSD ţine să introducă lucruri în neregulă, precum câteva derogări de la lege, face necredibil documentul.

„Din nou suntem în faţa unei Ordonanţe destinate clientelei politice. PMP va vota împotriva legii de aprobare a Ordonanţei 6”, a spus Băsescu.

Şi PNL şi USR au menţionat, în cadrul dezbaterilor, că votează împotriva OUG 6/2017.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 6/2017 a fost aprobat de Senat cu 65 de voturi „pentru” şi 39 de voturi „împotrivă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici