Trăşculescu ar fi promis intervenţii la MDRT în mandatul Elenei Udrea. Fostul ministru explică: Mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii pentru a obţine foloase personale

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, a lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR), când acesta era condus de Elena Udrea, în scopul obţinerii de aprobări. Fostul ministru a explicat pentru MEDIAFAX că au existat mereu oameni care să se folosească de numele instituţiei.

600 afișări
Imaginea articolului Trăşculescu ar fi promis intervenţii la MDRT în mandatul Elenei Udrea. Fostul ministru explică: Mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii pentru a obţine foloase personale

Trăşculescu ar fi promis intervenţii la MDRT în mandatul Elenei Udrea, pentru aprobări (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trăşculescu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic (PDL - n.r.), a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui sumele solicitate.

Pentru obţinerea banilor ceruţi de la denunţător, susţin procurorii, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.

Fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut încă din 2010 ca dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele ei sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA.

"Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale", a declarat Udrea.

Ea a subliniat că se bucură că sfatul ei privind denunţul la DNA a fost ascultat şi că îi pare rău că este vorba tocmai despre un coleg de-al ei de partid.

"Tocmai pentru că m-am confruntat cu asemenea situaţii, am cerut public încă din 2010 că dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele meu sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA. Mă bucur că sfatul meu privind denunţul la DNA a fost a ascultat şi îmi pare rău că e vorba tocmai de un coleg de-al meu de partid", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în Guvernul Boc, între decembrie 2009 şi februarie 2012. De asemenea, ea a fost ministru al Turismului în perioada decembrie 2008 - octombrie 2009.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici