Traseismul politic, încurajat de un lider PSD: Aleşii locali nu trebuie legaţi de glie

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea justifică la RFI campania de racolări făcută de partidul său: „Mie mi se pare normal ca oamenii să poată să candideze alături de o formaţiune politică, dar apoi să poată să-şi aleagă drumul în viaţă”.

191 afișări
Imaginea articolului Traseismul politic, încurajat de un lider PSD: Aleşii locali nu trebuie legaţi de glie

Traseismul politic, încurajat de un lider PSD: Aleşii locali nu trebuie legaţi de glie

Mai mulţi primari şi viceprimari ai PNL din judeţul Timiş au fost cooptaţi de PSD, spre nemulţumirea formaţiunii liberale.

Gabriel Zetea explică racolările de aleşi locali de către PSD de la PNL: "Tocmai se termină un ciclu electoral de patru ani de zile, după alegerile locale din anul 2020. De fiecare dată au existat aceste plecări de la un partid la altul, înainte de alegerile locale. S-a întâmplat acest lucru acum patru ani de zile, doar că în sens invers. Sute de primari aparţinând PSD au fost, între ghilimele, racolaţi de către PNL, sigur, atunci, cu foarte multe promisiuni de bani, cu proiecte, lucruri care nu s-au întâmplat. Oamenii s-au simţit dezamăgiţi, mulţi dintre ei au spus încă de acum trei ani, acum doi ani că pleacă de la PNL, pentru că nu şi-au ţinut cuvântul, adică ce le-au promis în campania electorală nu li s-a livrat".

Vicepreşedintele PSD crede că aleşii locali nu trebuie legaţi de glie: "Eu, personal, nu sunt de acord cu cei care spun că trebuie să legăm de glie aleşii locali. Mie mi se pare normal ca oamenii să poată să candideze alături de o formaţiune politică, dar apoi să poată să-şi aleagă drumul în viaţă, să-şi aleagă echipele politice alături de care funcţionează, pentru că dacă a intrat cineva într-un partid şi să rămână toată viaţa alături de, nu ştiu, un preşedinte de organizaţie cu care nu se înţelege, alături de care nu poate să-şi dezvolte comunitatea, nu o să se întâmple acest lucru şi nu este absolut corect".

La remarca jurnalistului că ori eşti liberal ori eşti social-democrat şi că nu poţi trece de la un partid la altul doar pentru că ai nişte nemulţumiri în teritoriu, Gabriel Zetea a răspuns: "Eu aş separa lucrurile. Oamenii care sunt aleşi uninominal, cum este de exemplu preşedintele României sau primarii sau preşedinţii de Consiliu Judeţean, n-ai cum să le spui întâi eşti liberal, el a fost ales uninominal, până la urmă, numele său a fost cel care a contat într-o proporţie foarte mare, atunci când a fost ales. Cei care sunt aleşi pe listă, uite, parlamentarii şi consilierii locali sau consilierii judeţeni sunt aleşi în numele partidului, pe o listă de partid şi atunci aici nu ar trebui să existe cu adevărat migraţie politică, decât la momentul când se finalizează mandatul, iar atunci poţi să-ţi faci un nou contract social, candidând pe un nou partid politic".

În opinia sa, "în judeţul Timiş, preşedintele CJ aparţine PNL, iar PNL este partid la guvernare. Primarii nu pleacă de la un partid care are şi preşedintele CJ şi guvernarea, decât dacă au o problemă cu persoana în cauză, adică fix cu preşedintele CJ, cu care probabil nu au o relaţie foarte bună sau nu a ştiut el să-şi facă o politică pe plan local, pentru a ţine primarii, ceea ce înseamnă că are el o problemă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zetea,
psd,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici