Trei candidaţi independenţi au solicitat retragerea candidaturilor; BEC Bârlad le-a respins cererile

Trei candidaţi independenţi pentru funcţia de consilier local la Bârlad au solicitat BEC retragerea candidaturilor, după ce au realizat că sunt pasibili de o amendă de 15.000 de lei, pentru că nu au mandatar financiar, dar cererile le-au fost respinse.

326 afișări
Imaginea articolului Trei candidaţi independenţi au solicitat retragerea candidaturilor; BEC Bârlad le-a respins cererile

Trei candidaţi independenţi au solicitat retragerea candidaturilor; BEC Bârlad le-a respins cererile (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Constantin Şişcă, Bogdan Lipşa şi Eugen Ilie, candidaţi independenţi pentru Consiliul Local Bârlad, au aflat după depunerea candidaturilor că ar putea fi sancţionaţi cu amendă de 15.000 de lei, dacă nu au un mandatar financiar, pe perioada campaniei electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei trei au cerut prefectului judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, retragerea candidaturilor.

Cererile lor au fost înaintate la BEC Bârlad.

“Cererile celor trei candidaţi independenţi au fost respinse pentru că au fost formulate după data de 27 aprilie, când candidaturile au devenit definitive şi, de asemenea, machetele buletinelor de vot au fost făcute. În condiţiile în care vor să-şi deconteze cheltuielile de campanie, aceştia vor fi sancţionaţi cu amendă, pentru că nu au mandatar financiar, aşa cum prevede legea”, a declarat, marţi, procurorul Wili Brojban, preşedintele BEC Bârlad.

În cazul în care candidaţii independenţi vor câştiga alegerile, madatele lor nu vor putea fi validate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici