Trump spune că este sănătos tun. Rivale Haley i-a atacat vârsta şi gafele

Donald Trump a declarat că se simte „mai lucid acum decât acum 20 de ani”, reacţionând la recentele atacuri la adresa vârstei sale şi la gafele verbale făcute de rivala republicană la preşedinţie, Nikki Haley.

442 afișări
Imaginea articolului Trump spune că este sănătos tun. Rivale Haley i-a atacat vârsta şi gafele

Trump spune că este sănătos tun. Rivale Haley i-a atacat vârsta şi gafele

Trump a mai spus că toţi candidaţii prezidenţiali ar trebui să fie obligaţi să dea un test cognitiv, aparent un răspuns la o provocare din partea lui Haley, care a susţinut aceeaşi politică, citând vârsta lui Trump, 77 de ani, şi a preşedintelui democrat Joe Biden, 81 de ani.

În ultimele zile, Haley l-a acuzat pe fostul preşedinte republican Trump că este confuz şi a pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a fi preşedinte la vârsta sa, scrie Reuters.

Trump a făcut recent câteva scăpări verbale. În timpul unui discurs din 19 ianuarie, el a confundat-o pe Haley cu fostul preşedinte democrat al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi. Ocazional, el a părut că îşi înjură cuvintele şi a sugerat, de asemenea, că fostul preşedinte democrat Barack Obama este încă în funcţie.

Trump are aproape asiguraţi toţi cei 26 de delegaţi din Nevada, deoarece Haley nu concurează în adunarea electorală. El i-a atacat atât pe Haley, cât şi pe Biden, încercând să o scoată pe Haley din lupta pentru nominalizarea republicană şi, în acelaşi timp, să puncteze din timp în vederea unei probabile revanşe în alegerile generale cu Biden în noiembrie.

Victoriile consecutive ale lui Trump în competiţiile republicane din Iowa şi New Hampshire i-au asigurat aproape sigur nominalizarea partidului său la Casa Albă. Dar el este înfuriat de faptul că Haley, ultima sa rivală republicană rămasă, a refuzat să se retragă.

Trump şi aliaţii săi au început o campanie pentru a o forţa pe Haley să iasă din cursă înainte de următorul vot important din cursa primară, în statul natal al acesteia, Carolina de Sud, pe 24 februarie.

Haley s-a angajat să continue campania în Carolina de Sud şi nu numai.

La scurt timp după discursul lui Trump, Haley a apărut la un miting în Carolina de Sud. Ea a declarat din nou că Trump a părut recent „confuz” şi a spus că, dacă vrea să facă un test cognitiv, „nu ar trebui să aibă nicio problemă în a urca pe scena unei dezbateri cu mine, pentru că acesta este testul suprem de competenţă mentală pentru oricine candidează la preşedinţie”.

Trump a refuzat să participe la oricare dintre dezbaterile pentru nominalizarea republicană şi refuză să dezbată cu Haley.

În discursul său din Nevada, Trump a repetat o poreclă înjositoare pentru Haley, numind-o „creier de găină”. De asemenea, el a acuzat-o pe Haley - o republicană conservatoare - că este „aproape o democrată radicală de stânga”.

Trump a declarat: „Este timpul să terminăm asta”, referindu-se la lupta sa pentru nominalizare. El o conduce pe Haley în sondajele de opinie din Carolina de Sud, iar aceasta nu are o cale clară spre nominalizare.

După victoria lui Trump în alegerile primare din New Hampshire, la 23 ianuarie, campania lui Biden a emis o declaraţie, spunând „Acum este clar că Donald Trump va fi candidatul republican”. Întorcându-şi atenţia asupra lui Biden, Trump şi-a concentrat o mare parte din discurs asupra graniţei de sud. Un număr record de migranţi au fost prinşi traversând ilegal frontiera dintre SUA şi Mexic de când Biden a preluat funcţia în 2021, iar sondajele de opinie arată că imigraţia şi frontiera sunt o problemă de top în alegerile generale din acest an.

Trump a numit trecerea ilegală o „catastrofă”, o „invazie” şi frontiera de sud ca fiind o „rană deschisă”.

Între timp, Biden şi consilierii săi de campanie au intensificat atacurile la adresa lui Trump în ultimele zile, numindu-l o ameninţare la adresa democraţiei americane şi legându-l de decizia Curţii Supreme a SUA din 2022 de a pune capăt drepturilor federale la avort, o chestiune care a fost acuzată de a le face rău republicanilor în timpul alegerilor de la mijlocul mandatului din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
haley,
vârstă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici