Trump şterge o postare de pe o reţea de socializare în care un suporter strigă „putere albă”

  • Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a declarat că preşedintele nu a auzit scandarea
  • Donald Trump a şters postarea de pe contul său de Twitter la scurt timp
  • Un bătrân pensionar poate fi auzit la 10 secunde din videoclip cum strigă „putere albă”
468 afișări
Imaginea articolului Trump şterge o postare de pe o reţea de socializare în care un suporter strigă „putere albă”

Sursa foto: profimedia


Preşedintele Donald Trump a gafat la nivel înalt. El a postat pe reţeaua de socializare Twitter un video în care un susţinător vârstnic strigă „putere albă” către demonstranţii anti-Trump. Scandarea poate fi auzită în primele 10 secunde din videoclipul de două minute. Incidentul a avut loc în The Villages, o comunitate de pensionari din centrul statului Florida.

 

 

Tweetul a fost şters cu aproximativ trei ore mai târziu, după ce mai mulţi utilizatori au atras atenţia asupra expresiei revoltătoare „puterea albă”, un slogan rasist folosit de supremaţiştii albi.

        Sursă foto: Captură foto / Twitter @realDonaldTrump

Secretarul de presă al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că Trump nu a auzit folosirea sloganului. „Preşedintele Trump este un mare fan al comunităţii The Villages. Nu a auzit scandarea făcută în videoclip. Ceea ce a văzut a fost un entuziasm extraordinar din partea susţinătorilor săi”, afirmă Deere.

În ultima perioadă, platforma Twitter a semnalizat mai multe postări a preşedintelui Trump pe care a pus eticheta de avertizare din cauza conţinutului promovat. Directorul executiv al reţelei sociale, Jack Dorsey, a declarat că Twitter va „indica în continuare informaţii incorecte sau contestate la nivel global”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici