Tudorel Toader: Abuzul, după părerea mea, trebuie redefinit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că după părerea sa infracţiunea abuzului în serviciu trebuie redefinită pentru că acum formularea e prea laxă şi "poate încadra orice".

193 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Abuzul, după părerea mea, trebuie redefinit

Ministrul Justiţiei: Abuzul, după părerea mea, trebuie redefinit

"Abuzul, după părerea mea, trebuie redefinit. Trebuie redefinit pentru că în codurile penale din Europa, cu standardele ei moderne europene, spre care noi trebuie să le atingem nu prevede o astfel de formulare a abuzului în care, vorba unui procuror, o formulare laxă în care să putem încadra orice", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Curtea Constituţională a stabilit că unele prevederi legate de abuzul în serviciu şi traficul de influenţă din Codul Penal sunt parţial neconstituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici